Diari Més

Neteja

Els veïns de Cala Romana necessitaran una targeta per llençar la brossa

La urbanització disposarà de fins a quatre illes de contenidors intel·ligents al juliol i se suma a Bonavista i el Serrallo per acollir la prova pilot

Reunió entre el departament de Neteja de l'Ajuntament i la Federació d'Associacions de Veïns.

Els veïns de Cala Romana necessitaran una targeta per llençar la brossaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Cala Romana també necessitaran una targeta identificativa per poder llençar la brossa orgànica i la resta a partir del juliol. La urbanització de Llevant disposarà de contenidors intel·ligents durant l'estiu i, d'aquesta manera, se suma així a la prova pilot de la qual Bonavista i el Serrallo ja en formen part. Seran quatre les illes de contenidors que es veuran afectades per aquest canvi a Cala Romana, mentre que a Bonavista es tancaran 34 illes de contenidors i, al Serrallo, només tres. La campanya informativa d'aquest servei es troba en fase de licitació.

Aquesta setmana el departament de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona s'ha reunit amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) per començar a preparar la campanya informativa de les proves pilot del tancament dels contenidors a Bonavista, Cala Romana i el Serrallo. Un cop s'hagi fet la instal·lació dels contenidors intel·ligents, els veïns necessitaran una targeta per poder llençar la brossa al contenidor marró –orgànica– i al gris –resta–. Es preveu que els contenidors estiguin instal·lats al juliol a Cala Romana i el Serrallo i al setembre a Bonavista. El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha destacat que «aquesta mesura té un doble objectiu: millorar el reciclatge de la fracció orgànica, augmentant-ne el tant per cent que es recicla, i disminuir la fracció resta que no es pot reciclar i que s'ha de destinar a la planta de valorització energètica de la Mancomunitat de Residus. Cal tenir present que aquest destí implica un cost de 100 euros per tona».

La d'aquesta setmana és la primera reunió informativa amb la FAVT. Els serveis tècnics han explicat als veïns que l'objectiu actual de les proves és testejar la tecnologia, i detectar quines incidències tenen i com respon la ciutadania, per tal de valorar aplicar-les a tot el municipi en el proper contracte de recollida i neteja. En aquesta primera reunió ja han sortit aportacions interessants per part dels veïns com la necessitat d'activar un sistema d'assistència individualitzada presencial per a les persones de la tercera edat, les quals poden tenir més problemes amb l'aplicació de les noves tecnologies. Està previst que durant el mes de maig comencin les reunions amb les associacions dels barris afectats.

El passat 13 d'abril va sortir a licitació el contracte per realitzar la campanya informativa de suport a la implantació del nou sistema de tancament de contenidors d'orgànica i resta i d'identificació d'usuaris del servei de recollida de residus municipals. La campanya s'articularà en tres fases diferenciades. La primera és la d'informació prèvia, la segona la de posada en marxa de les proves pilot i la tercera fase és la de seguiment i inspecció de les proves.

Amb el nou funcionament dels contenidors, l'Ajuntament de Tarragona busca millorar la recollida selectiva, evitant especialment que la matèria orgànica no acabi al contenidor gris. A més, des del consistori es vol que en un futur aquesta acció es vinculi amb una nova ordenança fiscal de la taxa d'escombraries, que sigui més justa, de manera que qui fa bé la separació de residus pagui menys, i qui utilitza el contenidor gris, pagui més.

tracking