Diari Més

Educació

La URV rep la donació bibliogràfica Fons Joan Martí i Castell

La col·lecció té 11.000 llibres d'arts i humanitats

Rius, Pedrerol, Figueras, Martí i Montcusí en l'acte d'ahir.

La URV rep la donació bibliogràfica Fons Joan Martí i CastellURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor i antic rector de la URV, Joan Martí Castell, va donar ahir a la Universitat Rovira i Virgili (URV) una col·lecció d'uns 11.000 llibres –276 metres lineals de prestatgeria– de l'àmbit del coneixement de les arts i humanitats. Es tracta sobretot de títols bibliogràfics de filologia i lingüística, disciplines a les quals Martí s'ha dedicat professionalment. També hi ha publicacions d'altres àmbits científics i documents de l'exrector com manuscrits, programes i fotografies. Alguns dels títols no es poden trobar en llibreries o biblioteques i una part molt important són exemplars originals del segle XVIII.

La rectora de la URV, María José Figueras, va voler deixar constància de l'agraïment del Consell de Govern de la URV per la generositat de l'exrector. L'acceptació de la donació bibliogràfica va ser aprovada pel Consell el desembre del 2020, després d'una anàlisi del fons per part d'especialistes del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI). Un cop catalogada, la col·lecció es posarà de forma íntegra a disposició dels usuaris del CRAI del Campus Catalunya, sota la designació de Fons Joan Martí i Castell. La cap del CRAI, Josepa Rius, i la coordinadora, Carme Montcusí, van destacar l'interès del donatiu «com a col·lecció singular i diferenciada, ja que el donant, a més d'haver estat rector de la Universitat, és una persona molt reconeguda en l'àmbit de la filologia i les humanitats».

Martí és catedràtic emèrit de Filologia Catalana, membre emèrit de l'Institut d'Estudis Catalans, acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia de la Llengua Basca, membre numerari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i membre del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya, entre altres distincions. Martí va agrair «l'acte de confiança» que suposa l'acceptació de la donació. L'exrector va explicar que és un motiu d'alegria particular que el fons es pugui conservar a la URV i a Tarragona.

tracking