Diari Més

Policial

El local ocupat del carrer Apodaca de Tarragona és finalment desallotjat

L'entrada tindrà una nova porta metàl·lica

L'entrada de l'antiga seu bancària, tancada provisionalment.

El local ocupat del carrer Apodaca és finalment desallotjatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ocupació del local del número 38 del carrer Apodaca de Tarragona ha arribat a la seva fi. L'antiga seu bancària portava ocupada per una desena de persones des de fa vuit mesos. El desallotjament es va poder dur a terme dimarts sense que es registrés cap mena d'incident, tal i com asseguren des de la Guàrdia Urbana. Ahir, el propietari dels baixos va fer col·locar una porta de fusta i un cadenat per tal d'impedir, de forma temporal, que ningú hi torni a entrar de nou. Amb tota probabilitat, avui s'iniciaran les accions per instal·lar una nova porta metàl·lica i una cadena per assegurar l'espai.

Un cop fet efectiu el desallotjament mitjançant un decret, la Guàrdia Urbana ha demanat al propietari que posi les mesures adients de forma definitiva per evitar que el local s'ocupi de nou, a més a més d'haver de dur a terme una neteja a fons. Tot i que el local ja està tancat de forma provisional, l'interior dels baixos segueix ple de les pertinences que hi van deixar els ocupes: matalassos, cadires o bombones de butà. A més, espais com els lavabos estan molt malmesos i acumulen molta brutícia, tot plegat després d'una ocupació que s'ha allargat des de finals d'estiu del passat 2020, concretament des del dia de Santa Tecla.

D'aquesta manera, els veïns i comerciants del carrer Apodaca respiren tranquils. La convivència a la zona es va anar tornant molt conflictiva, ja que eren conflictius i constantment cometien robatoris, segons els veïns i els comerços del barri, i es barallaven entre ells. A més, en un inici els ocupes van llençar al carrer diversos mobles i elements que hi havia a l'interior, per la qual cosa l'Ajuntament va enviar una carta al propietari advertint-lo que seria multat amb entre 300 i 3.000 euros, però va presentar un recurs dient que hi havia uns ocupes.

tracking