Diari Més

Municipal

La CUP demana a ERC que estableixi un calendari per complir els acords com a requisit per entrar al govern

Les dues formacions es reuneixen de nou i avancen en la negociació

Dídac Nadal (JxTgn), Jordi Fortuny (ERC), Carla Aguilar (ECP) i Eva Miguel (CUP) a l'Ajuntament.

ERC es reuneix amb la CUP per integrar-la al govern de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha demanat a ERC que estableixi un calendari i possible grau d'execució dels acords als quals han arribat les dues formacions des de l'inici de la legislatura. És un dels requisits que la formació anticapitalista ha posat per tal d'entrar al govern de Tarragona. Els dos partits s'han reunit aquest dijous per avançar en la negociació que hauria de permetre una ampliació de l'executiu municipal. La voluntat dels republicans és incorporar també Junts per Tarragona, però el seu soci de govern actual, En Comú Podem, ha vetat l'entrada dels postconvergents i ja ha anunciat que si això s'acaba produint se sentirien expulsats de l'executiu. L'entesa entre ERC i JxTgn és pràcticament total des de fa uns dies.
La reunió d'aquest dijous entre CUP i ERC estava precedida per l'assemblea local cupaire de dimecres. La militància va acordar continuar amb les converses per la possible ampliació de l'executiu municipal i va avalar el document que treballen els dos partits, que fa referència a aspectes programàtics i de visió de ciutat.

Així, en aquesta segona trobada hi ha hagut membres dels anticapitalistes i d'ERC, que ha actuat com a equip de govern. «Hem volgut que aquest document contemplés els acords d'investidura, dels pressupostos municipals de 2020 i 2021, així com aquells acords adquirits durant les negociacions del passat modificatiu de crèdit i els recollits en les mocions presentades per la CUP i aprovades en consell plenari. A més hem inclòs acords que donen resposta a l'emergència social a conseqüència de la covid-19 i compromisos que marcaran l'estratègia urbanística arran de la caiguda del POUM», ha indicat la CUP en un comunicat. Alhora, han afegit que aquest marc d'actuació encara no està tancat.

Finalment, els anticapitalistes han reclamat que ERC estableixi un calendari i possible grau d'execució dels acords «d'aquí a final de mandat». «Aquesta eina serà la que ens permetrà fiscalitzar el grau de compliment dels compromisos adoptats, en el cas que s'acabi donant l'ampliació de Govern», han anunciat els cupaires. La portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, ha afegit que el document «ha de ser un punt de partida d'una entesa estratègica que permeti garantir una veritable transformació a la ciutat i que aquesta pugui esdevenir real en el que queda de mandat».

tracking