Diari Més

Successos

Tres joves intrusos es passegen per la façana de la Catedral de Tarragona

Els assaltants van accedir a la façana des d'un edifici veí, segons l'Arquebisbat, en horari de toc de queda

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres joves van accedir ahir a la nit a la Catedral de Tarragona. Els intrusos van accedir a la façana del temple pels volts de les 23 h. de la nit, en horari del toc de queda, per on es van passejar. En el moment més detacable dels fets, dos dels intrusos caminaven per sobre de la porta principal i sota la rosassa, mentre que el tercer gravava des del Pla de la Seu. La bretolada va anar a càrrec d'un grup que sovint irromp en espais públics per a fer bromes enregistrades amb càmera oculta i ho penja a les xarxes socials. Casualment, un dels intrusos seria el mateix pallasso que va presidir una mesa electoral del col·legi Tarragona el passat 14 de febrer. D'aquesta manera, es desmenteix la versió que ha circulat per xarxes socials, que afirmaven que els assaltants eren menors no acompanyats.

Fonts de l'Arquebisbat expliquen que «no van sonar les alarmes» i que, ara per ara, es troben investigant què va passar, com van accedir a la Catedral i si es va produir alguna bretolada més a banda de passejar-se per la façana.

Des de l'Arquebisbat asseguren que «en cap moment s'ha accedit a l'interior del temple de la Catedral» i que van arribara lateulada des d'algun dels edificis adjacentsal temple. A més a més, ja han informat dels fets als Mossos d'Esquadra.

El Capítol catedralici ha confirmat que prendrà les mesures que correspongui «per evitar que es torni a produir un comportament tan irresponsable que posa en risc la seguretat dels qui l'han comès i pot ocasionar greus danys al monument».

Imatge dels dos joves passejant-se per la façana.

Tres joves intrusos es passegen per la Catedral de TarragonaDiari Més

tracking