Diari Més

Ebri Knight treu la música al carrer

La banda acaba de publicar el seu cinquè disc d'estudi, que és un clam a recuperar l'espai públic

Els Ebri Knight amb les dues noves incorporacions, Laia Anglada i Alba Atcher.

Ebri Knight treu la música al carrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest mes de març s'ha publicat el cinquè disc d'estudi d'Ebri Knight, Carrer (Maldito Records, 2021). Es tracta del cinquè disc d'estudi de la banda, que arriba després de la publicació de l'EP La voz dormida.

El nou treball es va gestar entre la tardor de 2019 i l'estiu de 2020. «Vam començar a treballar amb la idea de parlar del carrer des d'una dimensió molt reivindicativa, en el context de les protestes contra la sentència dels presos i les preses polítiques, i s'ha acabat publicant en un moment en què, justament, la necessitat de reivindicar el carrer és més rellevant que mai», explica Arnau Aymerich. El cantant de la banda assegura que «el carrer s'ha tornat un espai hostil, allunyat de la gent», i és per això que els Ebri Knight clamen «a favor de recuperar-lo, per tal que torni a ser un espai d'aprenentatge, de lluita, de festa i on revisqui la cultura».

D'aquesta manera, Carrer es mou entre paisatges urbans, en una societat que va coixa en molts aspectes, però on també creix l'esperança. En aquest nou treball, el grup ha explorat sonoritats i estils de la mà del productor del País Valencià Mark Dasousa. Així ho explica Toni Corrales: «No hem fet el disc que potser tothom s'espera, sinó que hem treballat per tenir un disc amb molta varietat i enriquit amb noves musicalitats». En aquest sentit, el violinista de la banda assegura que la incorporació de les dues noves components, Laia Anglada a la bateria i Alba Atcher a la flauta, ha estat clau per aconseguir aquests nous matisos. «Des que es van incorporar han fet una feina espectacular, que ha quedat molt palesa en el disc i que també es veurà molt en directe», assegura Aymerich.

Quant a la intervenció en la producció de Mark Dasousa, el vocalista dels Ebri Knight assenyala que el fet de treballar de manera pausada, sense presses, els ha permès «mastegar» molt les cançons, de manera que, al seu estudi, «han guanyat molta dimensió s'han anat fet grans i madurant».

Ara, amb el disc ja al carrer, els Ebri Knight malden per retornar als escenaris i fer concerts en directe. «Sempre que fem un disc el fem pensant en el directe, és on ens defensem millor i on la nostra música té més sentit», assegura el Toni. El músic explica que la banda ha plantejat la gira de presentació «el més similar possible a una gira en condicions normals», i adverteix que el públic s'hi trobarà «un concert elèctric, potent, el més trepidant possible», tot i ser molt conscients que, potser durant alguns mesos, els assistents hauran d'estar asseguts.

Els Ebri Knight comencen la gira de presentació aquesta mateixa setmana, amb un concert a Girona el 22 d'abril i l'endemà a Manresa. Tot seguit tocaran a Madrid, València i Lleida. «Estem contents perquè hem pogut arrencar la gira, però ens agradaria tenir la certesa que a l'estiu podrem tocar per més comarques, com passaria si fos un estiu normal», conclouen.

Portada de 'Carrer', el cincquè disc d'Ebri Knight.

Ebri Knight treu la música al carrerCedida

tracking