Diari Més

Policial

Detingudes dues persones per un furt amb el mètode de la taca a Tarragona

Els lladres inicien una conversa amb la víctima per advertir-la que va tacada, moment que aprofiten per robar-li

Imatge d'arxiu dels

Mossos d'Esquadra, comissaria, detinguts, detencióMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 46 anys i un home de 51 anys, veïns de Barcelona, van ser detinguts dilluns com a presumptes autor d'un delicte de furt. Els fets van tenir lloc a primera hora de la tarda quan agents, que feien tasques de seguretat ciutadana de paisà a la Part Alta de Tarragona, van observar una parella que s'estava canviant les jaquetes per unes altres que tenien al maleter d'un vehicle estacionat al passatge de Sant Antoni.

En apropar-se, la dona va intentar fugir, motiu pel qual van decidir identificar-los. En l'escorcoll, els mossos van trobar tres pots que contenien una substància líquida de color verd habitualment utilitzada en el mètode de la taca, una modalitat de furt habitualment dirigida a persones grans. A les butxaques dels pantalons també van trobar una gran quantitat de mocadors que suposadament pretenien utilitzar per netejar les taques d'aquest líquid a les seves víctimes.

Aquest mètode de furt consisteix en què els lladres, després d'escollir una persona al carrer, inicien una conversa amb ella per advertir-la que va tacada amb alguna mena de líquid. A continuació, s'ofereixen per netejar-la, moment que aprofiten per sostraure-li els objectes de valor o els diners en efectiu que pugui portar.

Un cop traslladats a comissaria, els mossos van comprovar que aquesta parella era la mateixa que apareixia en les imatges d'un furt d'aquest tipus comès el 17 de desembre de l'any passat al carrer Major de Tarragona.

Està previst que els dos detinguts, que acumulen nombrosos antecedents policials per furts, passin a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona en les properes hores.

tracking