Diari Més

Municipal

Podem manté el veto a Junts i l'amenaça de desfer el pacte si hi entra

L'executiva local de Podem s'ha reunit avui i ha refermat la seva posició envers el govern

Imatge d'arxiu del 14 de juny del 2019, dia en què es va segellar el pacte de govern entre ERC i ECP.

Podem manté el veto a Junts i l'amenaça de desfer el pacte si hi entraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Podem Tarragona manté el veto a Junts per Tarragona i l'amenaça de trencar l'acord de govern i sortir de l'executiu local si els de Dídac Nadal hi entren. La posició de Podem, formació que va de la mà dels comuns, s'ha reafirmat avui dilluns durant l'executiva del partit a Tarragona. D'aquesta manera, s'allarga el desbloqueig de l'ampliació de l'equip de govern de la plaça de la Font. Esquerra Republicana haurà de decidir què fer. Sobre la taula, continuar amb En Comú Podem i incorporar la CUP, que ja té una proposta sobre la taula que encara estan esmenant, o bé optar per sumar Junts i les cupaires –si acaben acceptant la proposta–, malgrat que això signifiqui la sortida dels comuns. D'aquesta manera, ara per ara una fórmula a quatre bandes quedaria descartada gairebé del tot.

La reunió de l'executiva local de Podem a Tarragona ha arribat a la conclusió que la formació està «d'acord amb el comunicat conjunt que van fer Podem Catalunya i Catalunya En Comú, el qual diu que si Junts per Tarragona entra al govern municipal, En Comú Podem hauria de sortir», tal i com explicava¡¡ Mariano Pescador. D'aquesta manera, el membre de l'executiva local de Podem ha manifestat la «ratificació del comunicat, que en el seu moment ja explicava la situació clarament». Pescador ha estat contundent a l'hora d'explicar la posició de Podem i el veto a Junts: «Nosaltres vam fer un govern d'esquerres». Ara quedarà veure quin camí decideix agafar el grup municipal dels republicans amb l'objectiu d'ampliar l'executiu. En aquest sentit, Pescador ha assegurat que «des de Podem no hem parlat amb Esquerra Republicana els darrers dies, i crec que el grup municipal d'En Comú Podem tampoc ha tingut cap reunió».

Ampliar amb la CUP

El moviment més recent per part del govern liderat per Pau Ricomà va ser la proposta llançada a la CUP la setmana passada. Les anticapitalistes es troben esmenant el document, ja que en un primer moment el van qualificar de «desfasat». Malgrat que els comuns veurien amb bons ulls sumar la CUP a l'executiu per tal de continuar amb el govern d'esquerres, la portaveu cupaire, Eva Miguel, va aclarir el diumenge que «l'acord que estem acabant d'esmenar haurà de ser de consens i signat per les quatre forces», pel que no descartava l'entrada de Junts. Miguel va dir que «les discrepàncies del govern les han d'aclarir ells mateixos».

tracking