Diari Més

Llibres

'M' o 'La llum i les semences', entre les recomanacions d'Arola Editors

També destaquen 'L'emperadriu del paral·lel', de Lluïsa Cunillé en el gènere del teatre

Imatge d'Alfred Arola, responsable de l'editorial tarragonina.

'M' o 'La llum i les semences', entre les recomanacions d'Arola EditorsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'editorial tarragonina Arola Editors, que fa poc va celebrar el seu vintè aniversari, presenta les seves novetats per Sant Jordi, entre les quals destaquen M de Joaquim Biendicho, La llum i les semences, de Raimon Arola o L'emperadriu del paral·lel, de Lluïsa Cunillé. El responsable de l'editorial, Alfred Arola, es va mostrar optimista de cara a la diada d'enguany i va confiar que es confirmarà la percepció de «remuntada» que tenen el dia d'avui, malgrat que el futur és «incert» i les incògnites sobre quines seran les obres més exitoses es mantindran com cada any fins al darrer moment.

En el gènere del teatre, l'editorial tarragonina destaca la dramatúrgia de Cunillé, que ha signat molts espectacles dirigits per Xavier Albertí i Paco Zarzoso entre altres. En aquest àmbit també remarquen Ombres de Memòria, de Ton Cabré, i Deu Obres, d'Àngel Guimerà.

La llum i les semences, de Raimon Arola, proposa arribar als límits del pensament tradicional per deixar fluir les paraules a fi que manifestin la raó poètica. En la temàtica de la poesia, l'editorial també destaca Un libro japonés, d'Alfredo Gavín. En l'apartat de la novel·la, Joaquim Biendicho reflexiona sobre el procés d'escriptura alhora que manté el lector atent a les extravagants peripècies del protagonista a M. Arola Editors també esmenta bReus i eròtiques, l'últim treball de les Reusenques de lletres, que són relats d'extensió diversa, alguns microrelats, uns quants poemes i un article: Eros en diverses facetes. En l'àmbit de la fotografia, Ferran Sendra fa quadre dècades que fotografia els concerts de les estrelles del rock, però a Rocks on the Road ha volgut anar més enllà i descobreix els llocs i els paisatges que han inspirat grans discos i cançons del rock. Ha recorregut els Estats Units i el Regne Unit per fotografiar, veure i viure totes aquestes cançons que formen part de la banda sonora de la seva vida. Ferran Sendra s'ha allunyat dels escenaris i ha volgut fer un recorregut vital, un homenatge i un joc, on les fotografies dels concerts perden protagonisme i acompanyen el que, en realitat, vol ensenyar. En el llibre es poden veure les Badlans de Bruce Springsteen o la Nova York de Bob Dylan, entre altres.

tracking