Diari Més

Vulnerabilitat

Només un terç dels sensesostre del Recinte Firal dormen a l'hostal Ram Room de Tarragona

Els Serveis Socials pensen que el canvi de temps ha fet que molts hagin preferit tornar al carrer

El menjador de l'hostal Ram Room.

Només un terç dels sensesostre del Recinte Firal dormen a l'hostal Ram Room de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si bé la mitjana de sensesostre que l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) acollia al Recinte Firal era d'unes 30 persones per nit, després d'haver traslladat el servei a l'hostal Ram Room són només entre 10 i 12 els que hi dormen. Així ho assegura el gerent de l'IMSS, Josep Miquel Beltran, que, tot i que assenyala que no tenen motius objectius per explicar aquesta reducció, pensa que «ara que comença a venir el bon temps i les hores de llum s'han allargat» molts dels sensesostre han decidit tornar al carrer, i afegeix que «es tracta de gent que tenen patologies diverses, com ara addiccions, malalties físiques, problemes de salut mental, etc. i, per tant, és un col·lectiu difícil d'abordar».

La nit del 6 d'abril va ser l'última al Recinte Firal i la del 7 ja es van obrir les portes de l'hostal Ram Room, situat al carrer de Fortuny, 1. En la primera nit l'alberg només va acollir sis persones, tot i que la mitjana des de llavors és d'entre 10 i 12, un terç dels que anaven al Recinte Firal, tot i que l'espai actual «és molt més acollidor i les condicions són les mateixes, ja que se'ls dona l'esmorzar i el sopar i durant el matí hi va un treballador social que els fa un acompanyament», comenta Beltran, que recorda que «algunes nits al pavelló vam arribar a tenir fins a 50 persones, en els dies de més fred». Pel que fa al conveni entre l'IMSS i la Fundació Bona Nit per oferir aquest servei als sensesostre, el gerent de l'organisme municipal assegura que es mantindrà, com a mínim, fins a finals d'aquest 2021.

Per altra banda, Beltran recorda que també hi ha una dotzena de persones sense sostre dormint a l'alberg Bona Nit i sis o set a la Pensión Carmen. «Devem estar al voltant d'unes 30 persones que acollim en els tres espais», explica Beltran, que assegura que en l'últim recompte de sensesostre a Tarragona, el maig del 2019, n'hi havia entre 70 i 80 a tota la ciutat. Un recompte que es fa cada dos anys i, si les restriccions sanitàries ho permeten i no hi ha toc de queda, ja que es fa a la nit, s'hauria de realitzar aquest pròxim mes de maig. A més, el gerent de l'IMSS posa èmfasi que en aquell cens de 2019 es van adonar que havia crescut en gran manera el nombre de joves exMENA (menors estrangers no acompanyats) que havien complert els 18 anys i no tenien on dormir. En aquell moment en van trobar més de vint que estaven a la platja del Miracle.

Paral·lelament, els Serveis Socials van anar dilluns a buscar el sensesostre que causava problemes d'insalubritat al carrer Alguer per oferir-li allotjament. Segons Beltran encara no ha aparegut per l'hostal i segons els veïns tampoc segueix al replà.

Les lliteres on dormien alguns sensesostre de Tarragona.

Només un terç dels sensesostre del Recinte Firal dormen a l'hostal Ram Room de TarragonaCedida

tracking