Diari Més

Educació

Les autoescoles de Tarragona, beneficiades per les classes universitàries en línia

Els joves tarragonins que estudien fora acostumaven a treure's el carnet a l'estiu, però aquest curs s'han quedat a la ciutat

http://privado.diarimes.com/admin.php/mod.noticias/mem.detalle/relcategoria.1091/relidioma.cat/relcategoria_vuelta.102/idnoticia.102463/mod_vuelta.noticias/mem_vuelta.listado#

Les autoescoles de Tarragona, beneficiades per les classes universitàries en líniaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoescoles de la ciutat s'estan veient beneficiades pel fet que les classes universitàries s'estiguin fent majoritàriament en format virtual. Els joves tarragonins que estudiaven fora acostumaven a treure's el carnet durant l'estiu, però aquest curs bona part d'ells està fent docència telemàtica, pel que no s'han mogut de Tarragona. D'aquesta manera, les autoescoles de la ciutat estan registrant un volum d'alumnes molt superior al que és habitual en temporada baixa, ja que els joves han avançat l'època en què comencen a treure's el carnet. A més, a causa de les restriccions per la covid, els estudiants tenen el temps lliure més orfe d'activitats.

Aquest curs universitari, molts joves tarragonins matriculats en universitats d'arreu del país estan duent a terme les classes des de casa de forma telemàtica. Això ha fet que les autoescoles de Tarragona hagin vist incrementat el nombre d'alumnes durant els mesos de temporada baixa. «Aquests mesos acostumaven a ser fluixos, ja que teníem el pic al voltant del juny i juliol. Els estudiants que estaven a Barcelona o altres ciutats s'esperaven a l'estiu per matricular-se aquí, però ara estan fent els estudis en línia des de Tarragona i ho estem notant moltíssim», explicava Carles Oliver. El president de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona indicava que ara mateix el nivell de matriculacions es troba «a un nivell molt semblant al de l'estiu pràcticament». Oliver celebrava l'augment del volum d'alumnes a les autoescoles, però admetia que «no arribarà a ser com el boom de l'estiu, ja que ara està tot més repartit».

La bona tendència no és nova dels darrers mesos, sinó que es remunta a l'inici del desconfinament de l'any passat. «L'augment és notable des del maig i juny del 2020, ja que estem treballant molt bé, per sort», detallava Carles Oliver. En aquest sentit, el president de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona assegurava que «hem complert molt bé amb les normes de seguretat, ja que cap examinador de la província ha resultat positiu i no s'ha deixat d'examinar, com sí que va passar a Lleida». Les dades entre el professorat també són destacables, ja que Oliver només comptava un parell de professors que s'haguessin contagiat.

Un dels altres factors que ha contribuït a la crescuda dels alumnes és que el temps lliure entre el jovent té molta menys oferta a causa de la pandèmia, pel que és un moment òptim per treure's el carnet de conduir. Si més no, Oliver desmentia que la por a agafar el transport públic fos també un catalitzador: «Potser és un problema de ciutats més grans».

El problema de l'embut

Ara per ara, el major problema a l'hora de donar sortida a tota la demanda de persones que es volen treure el carnet de conduir és l'embut que existeix a l'examen teòric. «Si abans de la pandèmia podien examinar-se 25 persones a la vegada, ara només ho poden fer 15, perdent gairebé la meitat d'alumnes per torn», detallava Oliver. El president de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona reclamava tornar a les xifres d'abans de la pandèmia, ja que assegurava que «l'aula és prou gran». D'aquesta manera, segons Oliver, es podrien destinar «més examinadors al pràctic que ara s'ocupen del teòric». Si abans s'examinaven uns 1.700 alumnes al mes a la província per la teòrica, la xifra ara ronda el miler.

tracking