Diari Més

Municipal

La CUP veu amb bons ulls fer-se càrrec d'Habitatge si entra al govern de Tarragona

Estrada: «En Comú Podem fa aquesta gesticulació per fer una oposició coherent a Junts al Parlament»

Laia Estrada es va sotmetre a les preguntes dels tarragonins a l'Antiga Audiència.

La CUP veu amb bons ulls fer-se càrrec d'Habitatge si entra al govern de TarragonaBiel Roquet-Jalmar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP veu amb bons ulls fer-se càrrec de la cartera d'Habitatge si acaba entrant al govern. Aquesta matèria ha estat un dels principals punts que les cupaires han ajudat a gestionar des del suport extern a l'equip directiu. Les anticapitalistes estan acabant d'esmenar la proposta que el govern els va fer arribar la setmana passada, i que la CUP Tarragona va qualificar de «desfasada». La possible entrada de les independentistes al govern de la ciutat resta pendent d'una nova reunió entre l'executiu i la CUP –en l'anterior només hi va assistir Esquerra Republicana en nom del govern–, i les cupaires no tanquen la porta a l'entrada també de Junts per Tarragona per tal de conformar un govern a quatre bandes. Si més no, la CUP va criticar que el context de la fins ara fallida investidura de Pere Aragonès estigui condicionant l'ampliació de l'equip directiu de la plaça de la Font, fent referència a la disputa entre els comuns i Junts.

La regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona seria una de les àrees on la CUP es trobaria còmode si acaba accedint al govern. «Si arriba el moment, intentarem ser coherents amb quines han estat les lluites, les apostes i les qüestions cabdals per a la CUP durant aquest temps en què hem marcat l'agenda política del govern des de fora. Evidentment l'habitatge és un tema que la CUP ha estat liderant des de fora» raonava Eva Miguel.

Si més no, la portaveu del grup municipal advertia que «com a assemblea encara no ho hem debatut ni parlat». Des de la CUP són conscients que entrarien «en un moment bastant avançat del mandat i serà complicat en el moment que comencem a parlar de cartipàs negociar segons què», tal i com admetia Miguel. La portaveu cupaire posava el fre: «Primer toca perfilar el programa i després ja veurem els llocs estratègics on podrem desplegar amb contundència totes les mesures que tenen el segell de la CUP». Així, asseguren que «no passa res» si no governen, com ha passat fins ara, ja que «no és un objectiu fix».

De moment, la CUP no tanca encara la porta a un govern a quatre bandes a la plaça de la Font malgrat les tensions entre Esquerra Republicana i En Comú Podem arran del sondeig a Junts per Tarragona per incorporar-se. «Aquest acord que estem acabant d'esmenar haurà de ser de consens i signat per les quatre forces», deia Miguel. La portaveu cupaire refusava qualificar l'enganxada entre republicans i comuns: «Les discrepàncies que tinguin els socis de govern són discrepàncies que han d'aclarir ells mateixos».

Els comuns al Parlament

El que sí que van criticar les cupaires va ser el paper d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, en el marc de les negociacions de moment infructuoses entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per investir Pere Aragonès. Així ho va expressar la diputada cupaire Laia Estrada, que va tornar ahir a la ciutat per sotmetre's a preguntes dels tarragonins a l'Antiga Audiència: «Una entrada de Junts al govern de Tarragona no és una moneda de canvi per a la Generalitat, no és cert i ho saben», deia Estrada en referència a les paraules de Jèssica Albiach, líder dels comuns al Parlament. La diputada cupaire defensava que un govern a quatre a Tarragona «està sobre la taula des del principi de mandat» i assegurava que «la segona fase de negociacions es va iniciar abans del 14-F». Estrada va assegurar que «és més aviat un interès d'En Comú Podem de fer aquesta gesticulació per poder mantenir una coherència amb aquesta oposició frontal amb Junts al Parlament». La diputada cupaire lamentava que no fos «honest per part seva».

tracking