Diari Més

La URV preveu fer més de 2.000 test amb el cribratge dels campus de Tarragona, Reus i l'Ebre

Les cites disponibles de la primera jornada al campus Sescelades s'han esgotat

Imatge del cribratge al Campus Sescelades de la URV.

Comença el cribratge massiu al Campus Sescelades de la URVGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns ha començat el cribratge massiu a la comunitat universitària de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona i Reus. En la primera jornada s'han tancat les 160 cites previstes al campus Sescelades de Tarragona, però la resposta «ha estat massiva» amb més de 1.750 apuntats per fer-se les proves, totes les cites disponibles. Aquestes xifres, sumades a les del cribratge del campus de Terres de l'Ebre que va començar la setmana passada, suposarà superar els 2.000 tests quan finalitzi el cribratge a la Universitat. Més de la meitat (55%) són estudiants. Els primers participants s'han convocat a la sala de graus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria per fer-se una PCR i, de forma optativa, un test serològic.
Els voluntaris es prenen ells mateixos la mostra, sota la supervisió de tècnics de la salut, i reben els resultats de les proves al cap de 48 hores per SMS o a través de l'aplicació La Meva Salut. El cap de planificació de la regió sanitària Camp de Tarragona, Xabier Ansa, ha destacat «la comunicació àgil»que hi ha hagut amb la URV per planificar aquest cribratge i també per poder «ampliar» les jornades a mesura que s'exhaurien les cites.

El cribratge permet arribar a grups d'edat que habitualment no acudeixen a altres cribratges de població general i permetrà detectar casos de covid asimptomàtics per tallar les cadenes de transmissió. La rectora de la URV, María José Figueras, ha agraït «la resposta positiva de la comunitat universitària» dels diferents campus i «la participació massiva dels estudiants».

tracking