Diari Més

Policial

Baralla multitudinària a la plaça de la Font amb una quinzena d'implicats

El centre neuràlgic de la ciutat va viure diumenge al vespre una batussa entre dos grups que duien pals, navalles o ganivets  

La plaça de la Font de Tarragona, buida poc després de les deu de la nit, moment en que ha entrat en vigor el toc de queda.

plaça de la Font, Tarragona, toc de queda, restriccions, pandèmia, covid-19, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una baralla multitudinària va tenir lloc ahir diumenge a la plaça de la Font de Tarragona. Vora les 19.45 h., una quinzena de joves, separats en dos bàndols, es van enfrontar amb «pals, navalles i ganivets», a més de llançar-se mobiliari de la zona, tal i com explicaven diversos veïns i corroboren els Mossos d'Esquadra. Segons el cos policial, la baralla hauria enfrontat joves menors no tutelats amb un altre grup de joves entre els quals n'hi hauria d'ètnia gitana. Tot i això, diversos veïns de la Part Alta, a més de les associacions veïnals, excloïen els joves gitanos de la batussa. Els Mossos d'Esquadra, que es van presentar a la plaça després de rebre l'avís dels veïns i conjuntament amb la Guàrdia Urbana poca estona després de l'inici de la disputa, detallaven que no hi va haver cap detingut, ja que, amb l'arribada de les patrulles, els joves es van dispersar per diversos carrers de la Part Alta de la ciutat. Tampoc hi va haver ferits de consideració.

En contrast amb la versió policial, una veïna de la plaça de la Font defensava que «no hi havia joves d'ètnia gitana entre la quinzena d'implicats, només estaven al mateix lloc». Explicaven veïns de la zona que «no és el primer cop que hi ha baralles d'aquesta mena». De fet, afirmaven que se'n produeixen gairebé diàriament, però «cap com la de diumenge, que va ser molt grossa». Els veïns estableixen una relació entre alguns dels joves implicats el passat diumenge en la baralla amb un pis ocupat que hi ha a la cantonada del carrer del Portalet amb el Trinquet Nou.

Poques hores després, al mateix lloc dels fets, una veïna de la Part Alta explicava que cada cop passen «més por a causa de la inseguretat que hi ha». Un altre home, amb el seu negoci a la plaça de la Font, lamentava que «la policia faci tard i tampoc pugui fer-hi res, ja que molts dels implicats són menors, que a més els provoquen».

Les diverses entitats veïnals de la Part Alta condemnaven energèticament la multitudinària batalla a la plaça de la Font, que es va produir en un dia i una hora, diumenge a quarts de vuit, quan el cèntric indret no estava massa concorregut, amb la majoria d'establiments tancats. «És un in crescendo, no podem més», denunciava Quim Castellví. El president de l'Associació de Veïns Ara Part Alta apuntava directament el conseller de seguretat ciutadana, Manel Castaño: «No pot ser que des de l'Ajuntament s'estigui ocultant i emmascarant la realitat. Castaño no menteix, però defensa el seu lloc de feina i el seu partit tergiversant uns fets fefaents que es poden contrastar i veure cada dia». Més enllà de la Part Alta, Castellví recordava que el problema «no és només al centre de Tarragona, sinó que va des dels barris de Ponent a Llevant, passant per Sant Salvador». El president de l'AVV Ara Part Alta excloïa els joves d'ètnia gitana de la batalla i demanava a la Generalitat que destinés més esforços a «ajudar a integrar-se a la societat» als menors no acompanyats. Castellví també es preguntava: «On para la Guàrdia Urbana?».

El president de l'AVV Part Alta, Manel Rovira, assegurava sobre la baralla que «no és la primera ni serà l'última». Des de l'AVV Catedral, el president Jordi Ferré també sortia en defensa dels gitanos i mostrava el seu malestar amb l'Ajuntament: «Fa temps que ho denunciem i miren a la lluna».

tracking