Diari Més

Gastronomia

Tarragona, aparador de l'excel·lència gastronòmica del sud de Catalunya amb una constel.lació d'estrelles Michelín

Sis cuiners s'han disputat el títol de Millor Xef de Tarragona

Els guardons están coorganitzats per Tarragona Turisme amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Tarragona, aparador de l'excel·lència gastronòmica del sud de Catalunya amb una constel.lació d'estrelles MichelínCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els coneguts germans Torres -xefs de Cocina Hermanos Torres de Barcelona, amb dues estrelles Michelín-, embaixadors de luxe i 'padrins' dels primers Premis Gastronòmics Tarragona amb tots els xefs amb estrella Michelin i Sols Repsol de la demarcació, han participat aquest matí al jurat que ha avaluat la participació dels sis candidats a convertir-se en el Millor Xef de Tarragona. Els prestigiosos cuiners han subratllat «l'alt nivell i l'enorme talent» dels joves finalistes i la dificultat de l'elecció dels millors.

Els Torres també han posat de manifest la qualitat de la matèria primera -gamba vermella de Tarragona- protagonista de les elaboracions: «Sense dubte és una de les millors de tot el litoral mediterrani, i a més és excepcional des del punt de vista gastronòmic pel tracte tan acurat que li donen els pescadors de Tarragona», destaquen Sergio i Javier, que reconeixen que s'escapen amb freqüència a les comarques de sud de Catalunya: «La província és una joia i encara és molt desconeguda; ho té tot, productes de primera; bona gent amb gran capacitat; i segles de tradició i d'història que són bàsics en la identitat mediterrània i en els seus hàbits al voltant de la taula: família, amics, conversar, gaudir, compartir».

Sis cuiners s'han disputat el títol del millor xef de Tarragona després d'haver estat seleccionats en les proves preliminars. Els classificats han cuinat en directe les receptes que els han portat a la final, amb la gamba de Tarragona o el peix blau de Tarragona com a protagonistes: Adrià Viladomat -laksa de gamba de Tarragona-; Carlos Martin -gamba Vermella de Tarragona-; Joan Llaberia -romesquet de gamba vermella de Tarragona-; Josep Queralt -gamba de Tarragona, el seu coral, algues i rovell d'ou cruixent-; Omar Morales -arròs negre a la meva manera amb la seva gamba vermella en sal- i Roger Murtro -laksa de gamba vermella amb els seus wonton-.

El portaveu del jurat i coordinador técnic del concurs, Josep Moreno, ha expressat el seu desig que els Premis Gastronòmics «es consolidin i es converteixin en una referència en properes edicions». «Per a nosaltres és un orgull veure treballar a cuiners amb tant talent, i posar-nos darrere dels fogons, que és on ens agrada estar, i per desgràcia amb la pandèmia fem de gairebé tot menys cuinar». L'acompanyen al jurat un total de nou estrelles Michelin, amb Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i tots els estrella Michelin i sols Repsol de la província: Diego Campos (El Rincón de Diego, Cambrils), Fran López (Villa Retiro, Xerta), el mateix Josep Moreno (Deliranto, Salou), Joan Bosch (Can Bosch, Cambrils), Vicent Guimerà (L'Antic Molí, Ulldecona), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona) i Rafel Muria (Quatre Molins, Cornudella).

En l'apartat de cocteleria, els finalistes també han preparat in situ els seus combinats: Alex Collado -còctel Marie Stopes-; Jordi Vizcarro -còctel tarragoní-; i Ruben López -Fatwashing-. Sergio Estévez, campió de cocteleria i Brand Ambassador de Royal Bliss, ha sigut l'encarregat de valorar les propostes. Els guanyadors en ambdues categories es coneixeran el proper dilluns 19 d'abril a las 10 del matí en un acte presidit per l'alcalde Pau Ricomà a la Antiga Audiència.

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha creat els primers Premis Gastronòmics Tarragona per donar suport al sector gastronòmic, turístic i d'oci del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i per mostrar-ne l'excel·lència gastronòmica, tant des del punt de vista del talent i la creativitat com de la qualitat dels seus productes. El certamen, amb actes programats aquest cap de setmana al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, està coorganitzat amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

A l'acte inaugural han destacat l'excel·lència gastronòmica de Tarragona i el suport institucional a la visibilitat del sector l'alcalde Pau Ricomà; la presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó; el president de l'AEHT, Francesc Pintado; i la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé.

tracking