Diari Més

Sanitat

Les obres de remodelació de l'UCI del Joan XXIII començaran al maig

La unitat guanyarà una dotzena de llits de crítics

Imatge de l'Hospital Joan XXIII, un dels centres més tensats del Camp de Tarragona durant la fase dura de la pandèmia.

La pandèmia accelera la reforma de l'UCI de l'Hospital Joan XXIIIGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de remodelació de la nova Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Joan XXIII de Tarragona per ampliar la capacitat en una dotzena de llits més començaran el mes vinent. Ahir es van adjudicar uns treballs que tindran un cost d'1,1 milions d'euros i que s'allargaran fins a finals d'aquest any o principis del 2022. La remodelació, tramitada d'urgència amb l'objectiu de dotar l'UCI del principal hospital de la demarcació de més recursos per combatre la covid-19 i donar millor cobertura als malalts crítics, anirà a càrrec de l'empresa local Construccions Capsana, que ja ha dut a terme altres obres al centre hospitalari.

Amb la remodelació de l'actual UCI, amb un cost de 1.135.323 euros, s'aconseguirà incrementar la capacitat de la unitat en dotze boxs més, arribant a la quarantena de llits estables, repartits en diverses unitats: UCI polivalent, pacients altament complexes, postquirúrgics, coronaris i semicrítics. A més, actualment el Joan XXIII compta amb una trentena de llits per a malalts crítics per coronavirus habilitats provisionalment. Així doncs, el nombre de boxs que hi ha a la primera planta pujarien fins als 24.

Actualment, l'UCI està dividida en dues àrees, una d'aguts i una d'intermedis. Un cop finalitzades les obres l'UCI quedarà estructurada de tal manera que es podrà definir clarament una àrea d'infecciosos amb un aïllament que impedeixi la proliferació d'infeccions nosocomials. La reforma de l'UCI s'integra en el pla de reordenació del complex sanitari del Joan XXIII. En la proposta de reubicació definitiva, l'UCI s'ubicarà en l'edifici C, entre la primera i segona planta, quedant a la mateixa planta on es trobaran el futur bloc quirúrgic principal i les àrees d'intervencionisme, cardiologia i gabinets de mitja complexitat.

tracking