Diari Més

Mercats

Espimsa permetrà activitats puntuals i parades temporals als mercadets de Tarragona

El ple de dimarts modificarà l'ordenança per poder instal·lar parades durant un màxim de tres mesos

Imatge d'arxiu del mercadet de la plaça Corsini de Tarragona.

Espimsa permetrà activitats puntuals i parades temporals als mercadetsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals (Espimsa) permetrà a empreses i entitats instal·lar parades de temporada per vendre productes específics o realitzar esdeveniments esporàdics als mercadets de Tarragona. Així ho va confirmar l'empresa a Diari Més, i ara la proposta de modificació de l'ordenança municipal que regula els mercats no sedentaris haurà de ser aprovada pel ple ordinari de l'Ajuntament de Tarragona del pròxim dimarts dia 20. La mesura afectarà a tots els mercadets de la ciutat, que en total són nou: el de Corsini, el de Bonavista, el de Torreforta, el de Sant Salvador, el de Sant Pere i Sant Pau, el de la Móra, el del Fòrum, el de brocanters i el de Sant Quadrat.

Segons va informar Espimsa, aquestes activitats puntuals podran obtenir la llicència durant un màxim de tres mesos, durant els quals hauran de pagar les taxes corresponents. En aquest sentit, podran vendre productes de temporada, com ara gelats a l'estiu, torrons al Nadal o castanyes per Tots Sants, o fer activitats populars o esdeveniments d'organitzacions sense ànim de lucre, i sempre que no suposi cap competència directa amb la resta de marxants.

La motivació d'aquesta iniciativa s'emmarca, segons l'empresa municipal, en la voluntat d'aquesta d'obrir els mercats i els mercadets de Tarragona a la seva ciutadania i de dinamitzar-los. No obstant això, destacaven que la instal·lació d'aquestes parades de temporada i esporàdiques estarà condicionada, a més, a l'espai disponible al mercadet.

Per la seva banda, el president d'Espimsa, Dídac Nadal, va defensar que «es tracta d'una acció més per dinamitzar els mercadets de la ciutat i obrir-los a totes les entitats i sectors econòmics, socials i culturals de Tarragona». Així, Nadal va assenyalar que, «a partir d'ara, quan es produeixi una vacant temporal d'una parada, aquesta podrà ser ocupada per activitats esporàdiques com ara esdeveniments populars, venda estacional, actes d'organitzacions sense ànim de lucre, etc.» i remarcava que «es podrà realitzar qualsevol activitat sempre que no esdevingui competència directa de les ja existents».

tracking