Diari Més

Policial

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau, en alerta per una parella de carteristes

Els dos lladres, professionals, haurien comès mitja dotzena de robatoris les últimes dues setmanes

El caixer de La Caixa del bloc Europa, un dels llocs dels fets.

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau, en alerta per una parella de carteristesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau estan en alerta des de fa un parell de setmanes per la presència d'una parella de carteristes al barri. Els dos lladres, un home i una dona d'uns 40 anys aproximadament, són professionals i procedirien de Barcelona. Fins ara, ja haurien comès mitja dotzena de robatoris des que són a Tarragona, la majoria concentrats a Sant Pere i Sant Pau. Sense un modus operandi massa definit, el seu objectiu principal fins ara han estat les persones d'edat avançada. Ara per ara, tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Urbana coneixen l'existència de la parella de carteristes professionals, però no podran actuar fins que no es presentin denúncies o fins que els enxampin in fraganti.

Fins a mitja dotzena d'ancians de Sant Pere i Sant Pau haurien patit els robatoris de la parella de carteristes les dues darreres setmanes. «Una persona que acabava de treure 650 euros del caixer automàtic va veure com li prenien», explica Lluís Trinitat. El president de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau assegura que les víctimes han estat majoritàriament gent d'edat avançada, i que els carteristes «no segueixen una modalitat concreta». Trinitat explicava diversos dels furts a veïns del barri: «A una dona la van llançar a terra. A una altra li van dir si la podien acompanyar al cotxe. Al caixer automàtic de La Caixa del bloc Europa, es posaven darrere ancians que treien diners en aquell moment». El president de l'entitat veïnal detallava que en un principi es movien amb un cotxe de color verd ampolla, però que darrerament fan servir un Renault Megane de color daurat.

Durant les dues últimes setmanes diversos veïns de Sant Pere i Sant Pau han anat denunciant a les xarxes socials furts dels carteristes professionals. «Des que van començar a sortir a les xarxes socials no se'ls ha vist més», deia Trinitat, però dimecres «van tornar a actuar, potser van marxar uns dies per no alertar en excés». Amb tot, els veïns de Sant Pere i Sant Pau estan atemorits, encara que estan decidits a col·laborar per enxampar-los. El president de l'associació recordava als veïns del barri que «és molt important que vagin a presentar denúncies, llavors ja els podrien detenir». Trinitat advertia que «si hi ha gent que té família gran, els diguin que vagin amb compte».

tracking