Diari Més

Religió

Presenten 'IVBILAEVM', la reedició de l'àlbum de cromos de Sant Fructuós

L'arquebisbe ha celebrat que «servirà perquè noves generacions redescobreixin la història»

Teixell, Pallejà, Colet i Planellas, durant la presentació del llibre al jardí del Museu Bíblic.

Presenten 'IVBILAEVM', la reedició de l'àlbum de cromos de Sant FructuósGerard Cañellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Cultural Sant Fructuós ha presentat el llibre Ivbilaevm. Fructuós, Auguri i Eulogi. La història dels màrtirs de Tarraco, la reedició de l'àlbum de cromos que l'any 2008, amb motiu de l'Any Jubilar de Sant Fructuós, va editar la Cambra de Comerç de Tarragona amb il·lustracions de Pilarín Bayés i text d'Andreu Muñoz. L'acte, celebrat al jardí del Museu Bíblic Tarraconense i al qual hi han assistit una cinquantena de persones, ha estat presidit per la presidenta de l'entitat, Imma Teixell, l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, un representant de la Cambra de Comerç, Lluís Colet i el delegat diocesà per a laics i familia, Marcel Pallejà.

L'arquebisbe Planellas, per la seva banda, ha celebrat que el llibre «servirà perquè noves generacions redescobreixin la història dels primers màrtirs de Tarragona» i, en la mateixa línia, Pallejà ha qualificat la iniciativa de l'associació d'«encert» i ha assegurat que permetrà «seguir amb els valors cívics, comunitàris i evangèlics».

Fundació Sant Fructuós

Precisament avui, l'arquebisbe Planellas ha erigit, mitjançant un decret, la nova Fundació Sant Fructuós – Escoles diocesanes de Tarragona. Aquesta té un caràcter canònic i compta amb uns nous estatuts, aprovats ahir. La fundació tindrà com a missió principal vetllar per la transmissió dels valors educatius propis de l'Església catòlica a les escoles de titularitat diocesana, que en són sis: el Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, el Col·legi Sant Pau de Reus, l'escola Joan XXIII de Bonavista, el Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc, el Col·legi d'Educació Especial Tilmar de Montblanc i el Col·legi Sant Rafael de La Selva del Camp.

tracking