Diari Més

Neteja

Els veïns de Bonavista i el Serrallo necessitaran una targeta per llençar brossa orgànica i la resta als contenidors

Hi haurà educadors que informaran sobre la prova pilot del nou sistema

Una de les illes del Serrallo en les que caldrà targeta a final d'any.

Educadors informaran sobre la prova pilot del tancament de contenidorsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona durà a terme una campanya informativa per als veïns del Serrallo i Bonavista entorn el sistema de tancament de contenidors que es durà a terme als dos barris. El consistori va obrir dilluns la licitació del servei informatiu que es farà durant el darrer trimestre d'aquest 2021, ja que la durada del contracte és de set mesos. La campanya informativa es farà en el marc de la implantació de la prova pilot del nou sistema de contenidors al Serrallo i a Bonavista, en els quals només els veïns i els comerciants, mitjançant una targeta identificativa, podran llençar les deixalles orgàniques i la resta.

La campanya informativa del tancament de contenidors i d'identificació d'usuaris servirà per repartir les targetes, tindrà un cost de 51.251 euros i constarà de tres fases. En la primera es faran reunions amb entitats del barri i s'informarà porta a porta als veïns i comerciants abans de l'inici del funcionament de la prova pilot. Un total de sis educadors, com a mínim, s'encarregaran de detallar els aspectes durant cinc setmanes. En la segona fase, es durà a terme un suport informatiu durant la posada en marxa del servei, i comptarà amb nou educadors a Bonavista i tres al Serrallo que estaran a peu de contenidor. La tercera i última fase servirà per fer un seguiment i inspecció del funcionament del servei. A banda dels educadors, que continuaran a peu de contenidor resolent dubtes dels veïns i comerciants, es comprovarà l'estat dels contenidors i dels sistemes de tancament, per veure si funciona o està avariat, o si han quedat residus fora.

La prova pilot del tancament de contenidors a Bonavista i al Serrallo afectarà tot el barri. Al barri de Ponent es tancaran 34 illes de contenidors, la majoria de les quals compten amb dos contenidors de resta i un d'orgànica, arribant als 95 en total. Al Serrallo seran només nou contenidors, ja que es tancaran tres illes del Moll de Pescadors, en les quals hi ha dos dipòsits destinats a la resta i un a l'orgànica.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha obert la licitació del servei informatiu de suport a la recollida selectiva als mercats marxants de la ciutat, per un valor de 18.736 euros. El consistori facilitarà les bosses d'escombraries i els materials informatius sobre la correcta separació dels residus a cada mercat.

tracking