Diari Més

Municipal

Les bases d'ERC avalen l'ampliació del govern municipal de Tarragona amb Junts

En l'assemblea es va criticar que els òrgans nacionals d'En Comú-Podem vetin aquest acord

Pau Ricomà i Dídac Nadal en una imatge d'arxiu durant un ple de l'Ajuntament de Tarragona.

Les bases d'ERC avalen l'ampliació del govern municipal amb JuntsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La militància d'Esquerra Republicana de Catalunya de la ciutat de Tarragona va avalar ahir la incorporació del grup municipal de Junts per Tarragona a l'equip de govern. En aquest sentit, des de la formació republicana asseguraven ahir al vespre que «els pròxims dies seran determinants per l'ampliació del govern compromès amb el canvi, l'honestedat, l'equitat, el dinamisme i els valors republicans» i defensaven que «volem la millor fórmula i això vol dir la incorporació de tots els partits que compartim el mateix anhel transformador: ERC, En Comú-Podem, Junts per Tarragona i la CUP». No obstant això, les anticapitalistes encara no han rebut la proposta política que demanen per entrar a l'executiu i asseguren que, a hores d'ara, no han estat cridades a una reunió per tractar aquesta qüestió. Per altra banda, en l'assemblea també es va criticar que des dels òrgans nacionals d'En Comú Podem s'hagi vetat l'acord per l'entrada de Junts a l'executiu «per raons que no tenen res a veure amb la dinàmica política de la ciutat, mentre que aquí sempre es prioritza el benefici per la ciutat, posant Tarragona en el centre de les decisions que es prenen».

En l'assemblea es va parlar també de les diferents reunions que s'han mantingut durant els dos últims anys per ampliar el govern i així mateix es va defensar que per arribar a un acord era necessari el vistiplau de les dues formacions en coalició. La conseqüència d'aquestes reunions, segons es va dir, és la proposta a Junts per Tarragona d'incorporar-se al govern, arribant fins i tot a un acord primer de repartiment de responsabilitats, el qual havia d'executar-se, a sol·licitud d'ECP, després de les eleccions del 14F al Parlament de Catalunya. En referència al veto per part d'ECP, des d'ERC van defensar que «no ens correspon a nosaltres interferir en els processos interns d'altres formacions, però tots els acords tenen validesa i és important respectar la paraula donada a tercers en reiterades ocasions. Així doncs, l'acord comú de treballar per ampliar govern és per ERC plenament vigent i necessari».

Per altra banda, en l'assemblea també es va defensar que l'acord entre ERC, ECP, Junts i la CUP va fer possible la investidura, els pressupostos municipals de 2020 i 2021 i l'últim modificatiu de crèdit amb més de 12 milions d'inversions per la ciutat, i celebraven que «aquesta és també la majoria que va salvar el govern d'un intent de moció de censura propugnada per PSC, Cs i PP».

Amb tot, la militància republicana va avalar altres punts presentats a debat per part de la formació, com ara que des d'ERC es valora positivament l'experiència de govern de canvi amb En Comú Podem i que l'objectiu d'aquest canvi és «fer una ciutat cohesionada socialment, sostenible mediambientalment, lliure de corrupció, inclusiva, feminista, respectuosa amb els drets dels animals, que estigui ben administrada i que assumeixi la responsabilitat de lideratge del territori», així com també aconseguir una ciutat «que deixi enrere la xacra del clientelisme i que es relacioni amb entitats i ciutadans des dels principis de transparència i participació». Finalment, l'assemblea va defensar que «al llarg dels gairebé dos anys de mandat, els grups municipals d'ERC i En Comú Podem, i les respectives executives, hem constatat que l'ambició d'aquesta transformació es veuria facilitada per l'ampliació de govern amb altres grups que participessin de la voluntat de canvi i compartíssim els principis generals de l'acord de govern entre els nostres grups municipals».

Per altra banda, des d'ECP ja van enviar un missatge als militants en el que la formació lamentava aquest acord i, en aquesta línia, Mariano Pescador, membre de l'executiva de Podem a Tarragona, assegurava que la direcció local del partit es reunirà dilluns i valorarà l'acord. Personalment, Pescador considera «inadmissible» que ERC «es pronunciï unilateralment sobre l'entrada de Junts al govern municipal sense comptar amb En Comú Podem».

tracking