Diari Més

Universitat

La URV farà un cribratge massiu per detectar casos covid del 15 al 30 d'abril

Per fer-se les proves, que són voluntàries, els alumnes i el personal de la universitat haurà de demanar cita prèvia

Estudiants i professorat de la Universitat de Lleida durant el cribatge massiu.

La URV farà un cribratge massiu per detectar casos covid del 15 al 30 d'abrilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de cribratges massius de la Universitat Rovira i Virgili començarà el15d'abril i s'allargarà fins a finals del mes, el 30 d'abril. Les proves van adreçades atots els membres de la comunitat universitària tant de la URV com d'altres universitats que facin classes telemàtiques des de Tarragona i Terres de l'Ebre.El cribratge és voluntari i per participar-hi s'ha de demanar cita prèvia i escollir dia, hora i campus (Bellisens, Catalunya, Sescelades o Terres de l'Ebre).

Les proves van adreçades a persones asimptomàtiques de qualsevol edat, que no hagin estat vacunades i que no ja hagin passat ja la covid-19. Durant aquest dies es faràuna provaPCR i un test serològic ràpid (la serologia és opcional, però es recomana fer ambdues proves). Les mostres seran autopreses sota la supervisió de personal sanitari i els resultats es comunicaran al cap de 48 hores per SMS o a l'aplicació La Meva Salut, del Servei Català de la Salut.

Queden excloses delcribratge aquelles persones que hagin contret la covid-19 amb anterioritat, que hagin rebut les dues dosis de la vacuna o que presentin algun símptoma de la malaltia. En el darrer cas, els usuaris han de contactar amb el seu CAP.

Els cribratges massius entre la comunitat universitària catalana són una iniciativa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i són importants per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i trencar les cadenes de transmissió de la malaltia.

tracking