Diari Més

El Seguici tornarà als carrers de la ciutat per les festes de Santa Tecla 2021

La proposta contempla un seguit de tandes de lluïment del Seguici a la plaça de la Font els dies 22 i 23 de setembre

La Víbria de Tarragona durant la cercavila del Seguici Popular de Santa Tecla de l'any passat.

Tarragona es queda sense Seguici Popular per les festes de Santa TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seguici sortirà al carrer per Santa Tecla d'aquest 2021. Ho farà realitzant unes passades de lluïment a la plaça de la Font. Així ho han acordat aquesta tarda l'Ajuntament i els responsables de les entitats reunits en assemblea, sempre i quan la situació sanitària ho permeti arribat el moment.

Des de la conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona s'ha treballat durant els últims mesos en aquesta proposta que avui ha consensuat amb les entitats que conformen el Seguici. L'alcalde i conseller de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha agraït a les entitats la seva col·laboració i s'ha mostrat satisfet amb la decisió presa conjuntament: «Tot el treball, l'esforç i sobretot l'experiència d'aquest últim any ens ha permès buscar la fórmula adaptada a les circumstàncies per fer possible veure el Seguici per Santa Tecla».

L'alcalde ha recordat activitats recents com el Magatzem Reial així com d'altres programacions culturals organitzades des de la conselleria de Cultura de l'Ajuntament, que han donat l'experiència necessària per elaborar la proposta avui aprovada.

La proposta contempla un seguit de tandes de lluïment del Seguici a la plaça de la Font els dies 22 i 23 de setembre. Seguint el que estableix actualment el PROCICAT sobre activitats de cultura popular i tradicional, les passades es duran a terme en un espai perimetrat i estàtic on el públic pugui estar assegut, amb assignació prèvia de seients i registre previ per tal de mantenir un aforament controlat -de màxim 1.000 espectadors- i respectar en tot moment les mesures sanitàries.

Es preveu la participació del Seguici en la seva totalitat i es concretarà amb cada grup com serà la seva participació vetllant per la idiosincràsia de cada element. Les actuacions es faran totes dalt d'un escenari i, per la seva part, els participants hauran de complir en les actuacions i els assajos les limitacions establertes en el corresponent pla sectorial aprovat pel Comité de direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Totes aquelles persones interessades en assistir-hi caldrà que facin una reserva prèvia. Del procediment per fer aquestes reserves s'informarà més endavant.

tracking