Diari Més

Religió

L'Església de Jesucrist de Tarragona serà la nova seu de l'Estaca del sud

L'edifici de la confessió cristiana nascuda als Estats Units, inaugurat ahir, funciona des de principis d'any i té vocació social

La sala sacramental, on es va fer la cerimònia amb una cinquantena de persones, està ubicada a la primera planta de l'edifici.

L'Església de Jesucrist de Tarragona serà la nova seu de l'Estaca del sudGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capella de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies ha celebratla seva inauguració oficial. El nou centre de reunions a Tarragona de la confessió cristiana nascuda als Estats Units porta en funcionament des d'inicis d'aquest 2021. Situada al carrer Doctor Mallafrè, a la vora de l'hospital Joan XXIII, la nova capella es va començar a construir fa tres anys i mig, l'octubre de 2017. La seu tarragonina de l'Església de Jesucrist inaugurada aquest diumenge ocupa un solar de 1.925 metres quadrats i compta amb un total de tres plantes, un pàrquing subterrani i una zona enjardinada, i neix amb la voluntat d'obrir-se als tarragonins i estar al servei de la ciutadania.

Els prop de 400 tarragonins que segueixen l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies ja tenen una nova casa. Després de l'arribada als anys 70 del segle passat dels primers missioners mormons a la ciutat i d'una intensa lluita per tenir una seu pròpia i fixa des del 2002, ahir va arribar el dia esperat, malgrat que des de principis d'any ja s'hi estan celebrant cerimònies amb regularitat. L'edifici de tres plantes al carrer Doctor Mallafrè va ser inaugurat amb tots els honors amb un acte de dedicació davant una cinquantena de persones, entre les quals hi havia els alts càrrecs de la comunitat al territori. De fet, l'edifici serà properament la nova seu de l'Estaca –nom que reben les diferents agrupacions territorials– de la meitat sud de Catalunya, on es concentren uns 3.000 seguidors. Fins ara, l'Hospitalet de Llobregat ha estat la referència d'una àmplia zona que comprèn altres municipis catalans com Cornellà, Martorell, Vilafranca del Penedès i Tortosa.

La cerimònia protocol·lària s'ha feta la sala sacramental ubicada a la primera planta del modern edifici, on també es troben una sala cultural per a esdeveniments, convencions i actes, una cuina i els equipaments electrònics. La planta baixa està formada per la pila baptismal, diversos despatxos i un arxiu històric familiar. Per la seva banda, a la segona planta s'hi ubicaran les futures oficines de l'Estaca tarragonina, a més de diferents aules per dur a terme classes per als més petits. L'edifici de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies compta amb dues plantes de pàrquing subterrani i una zona enjardinada amb una pista de bàsquet i futbol sala.

Oberts a la ciutat

El nou centre de reunions de l'Església de Jesucrist a Tarragona, autofinançat per la comunitat, s'ha obert amb vocació de servei a la ciutadania. Els responsables la van posar al servei del departament de Salut durant la primera onada per si calia alleujar la pressió de les UCI de Joan XXIII, i també ha estat ofert com a punt de vacunació contra la covid-19 en cas que es necessités. A més, les instal·lacions poliesportives estaran obertes als veïns sempre i quan es demani permís.

«Quan calgui cuidar la ciutat, allà estarem. Amb els nostres principis serem millors persones, agradarem a Déu i sentirem l'Esperit Sant», explicava Benjamín Alba, segon conseller de l'Estaca a la qual pertany Tarragona, qui acompanyava Ferran Silvestre, president d'aquesta, que va dirigir l'oració dedicatòria final. Des de l'organització de l'Església de Jesucrist també va parlar el director nacional de béns immobles, Josué Sánchez, que recordava el llarg i dificultós procés iniciat a principis del mil·leni per aconseguir una seu definitiva a Tarragona i assenyalava la importància de la jornada d'ahir: «És un gran dia per a Tarragona i per a Catalunya, ja que aquest centre de reunions serà un referent els propers anys». Rosa Cartanyà, Montse Tarragó i Carmen Pino, tres de les primeres dones batejades a Tarragona, a finals dels anys 70, també van prendre protagonisme. Davant l'absència durant molts anys d'una capella pròpia amb pila baptismal, Cartanyà recordava «haver d'anar a batejar-nos al mar».

tracking