Diari Més

Brutícia

Entitats veïnals de la Part Alta de Tarragona alerten de l'incivisme descontrolat amb la brossa

Denuncien que la insalubritat als carrers és cada cop major i demanen a l'Ajuntament de Tarragona que imposi dures sancions per posar-hi fi

Cantonada del carrer del Compte plena de brossa.

Entitats veïnals de la Part Alta de Tarragona alerten de l'incivisme descontrolat amb la brossaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pràcticament cada dia hi ha veïns de la Part Alta que, per no haver d'acostar-se al contenidor més pròxim, decideixen llençar la brossa al mateix carrer. Així ho denuncien tant l'Associació de Veïns Part Alta com l'Associació de Veïns Catedral, que lamenten la pudor i la insalubritat que això comporta i demanen a l'Ajuntament de Tarragona que enxampi els incívics i els imposi dures sancions.

Per la seva banda, el president de l'AVV Part Alta, Manel Rovira, critica que «això de les bosses de brossa plenes a les cantonades fa temps que dura, però últimament ha anat a més». Explica que constantment se'n troben al carrer de l'Abat amb la plaça de Dames i Vells, al carrer dels Cavallers, al carrer d'En Mediona, etc. «I l'Ajuntament sap en quines cantonades es produeix aquest incivisme, i ens diuen que vigilen, que fan fotos i que posen multes, però el problema continua», lamenta Rovira, que afegeix que «ja no m'hi poso pedres al fetge, és una batalla perduda amb l'Ajuntament, amb tot: neteja, la circulació de vehicles, la inseguretat, etc.». En aquest sentit, insisteix que, «si saben en quins punts del barri es produeixen aquests actes incívics, només cal que hi vagi algun agent de la Guàrdia Urbana de paisà i faci fotos i multin».

Rovira reitera que aquestes situacions generen greus problemes d'insalubritat i pudor. «Ara perquè no venen turistes, perquè no poden, però en general la Part Alta és la zona que té més visitants i per tant hauria d'estar impecable, com és el cas dels nuclis antics de Girona i de Vilafranca, per exemple», sosté el president de l'entitat veïnal, que critica, referint-se a l'executiu municipal, que «després tots a omplir-nos la boca que som Patrimoni de la Humanitat, però no cuiden res».

La Part Alta disposa, a més dels contenidors fixos, de diverses papereres de rebuig, les quals es posen cada dia a les 19.30 hores i es recullen a les 22. Rovira assegura que aquests sovint s'omplen ràpidament, el que obliga molta gent a deixar-ho fora. No obstant això, assegura que els incívics deixen la brossa directament al carrer quan surten de casa per anar a treballar, per exemple, per no acostar-se a un contenidor.

Per altra banda, Jordi Ferré, president de l'AVV Catedral, coincideix amb l'altre representant veïnal en què aquest incivisme és cada cop major. En el seu cas, però, assegura que el regidor de Neteja de l'Ajuntament, Jordi Fortuny, «està fent una bona feina al barri», i culpa únicament als incívics d'aquesta situació. Ferré recorda que el consistori va repartir uns escrits per diversos punts de la Part Alta informant que aquelles persones que deixin la brossa al carrer poden ser multades, però dubta que se n'hagin posat. «Una sanció ben contundent i s'ho pensaran dues vegades abans de tornar a ser uns incívics», defensa Ferré, que lamenta que aquestes imatges acaben perjudicant el nucli antic i el seu patrimoni.

Abocament de voluminosos sota el cartell que ho prohibeix.

Entitats veïnals de la Part Alta de Tarragona alerten de l'incivisme descontrolat amb la brossaCedida

tracking