Diari Més

Professionals

El Col·legi d'Administradors de Finques de Tarragona es desvincula de la praxi de tres empreses

El COAFT, obligat a informar que Gestió de Comunitats del Vendrell, Bermejo i Alegret, Campher i Octavi Gil no formen part del col·lectiu

Un sembrat de la Plana del Vinyet, a Tarragona, amb la vila d'Altafulla al fons. Imatge del 18 de novembre del 2020.

El Govern compra per 935.000 euros els terrenys de la finca de la Plana del Vinyet, a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant la gran quantitat de trucades rebudes per part de persones afectades per la praxi presumptament poc regular de quatre empreses en la gestió de comunitats de veïns, el Col·legi Oficial d'Administradors de Finques de Tarragona (COAFT) s'ha vist obligat a informar públicament que Gestió de Comunitats del Vendrell, Bermejo i Alegret de Salou, Campher de Vila-seca i Octavi Gil de la ciutat de Tarragona no formen part del col·legi professional. El COAFT recorda que no estan col·legiats i que, per tant, no estan emparats per les seves pòlisses de Responsabilitat Civil i de garanties financeres. No totes les empreses estan desvinculades del COAFT pels mateixos motius: Bermejo i Alegret, Campher i Gestió de Comunitats del Vendrell no han estat mai col·legiats, segons informa el Col·legi Oficial d'Administradors de Finques de Tarragona, tot i que la gestió de finques és un dels serveis que ofereixen, entre d'altres. En el cas d'Octavi Gil de Tarragona, aquest va ser expulsat del COAFT, segons confirma el mateix col·legi professional. De fet, el llistat de col·legiats es pot consultar a la plana web de l'organització professional. Segons, el COAFT han estat rebent trucades de clients d'aquestes quatre empreses demanant rescabalar diners a través de les pòlisses de responsabilitat civil i de garanties financeres que el mateix Col·legi Oficial d'Administradors de Finques contracta per cobrir l'àmbit de les gestions dels seus col·legiats.

El COAFT assegura que algunes d'aquestes empreses haurien actuat fora del que és habitual i regular, segons la llei. El col·legi professional recorda que els col·legis professionals actuen per mandat del president de la comunitat de veïns que representa i mai pot prendre decisions de forma unilateral, una obligació que almenys una d'aquestes quatre empreses hauria incomplert, segons el COAFT a Diari Més. Segons recull el mateix col·legi professional, en la gestió de comunitats veïnals, els administradors de finques actuen assessorant-les en el compliment de la normativa legal, aconsellant-les en les seves decisions, tenint cura del bon funcionament de la Comunitat i donant compliment als acords de les juntes.

tracking