Diari Més

Vulnerabilitat

Denuncien que un sensesostre fa les seves necessitats en ple carrer Alguer de Tarragona

S'ha instal·lat en el replà d'un local buit i els veïns asseguren que «fa fàstic anar a llençar la brossa»

Imatge del sensesostre del carrer Alguer, on defeca i orina, creant una situació d'insalubritat.

Denuncien que un sensesostre fa les seves necessitats en ple carrer Alguer de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí del número 8 del carrer Alguer de Tarragona denuncia que un sensesostre s'ha instal·lat al replà que hi ha al costat del seu portal i que contínuament està defecant i orinant tant a l'illa de contenidors com entre els cotxes estacionats.

Segons explica José Gálvez, resident a l'edifici en qüestió, «l'home va arribar divendres i es va instal·lar en aquest replà que dona accés a un local que està buit». El veí remarca que «no tinc res en contra dels sensesostre», però lamenta que en aquest cas l'home està constantment defecant, orinant i escopint al carrer i va sense mascareta. «La vorera està molt bruta, fa fàstic anar fins al contenidor a llençar la brossa», sosté Gálvez.

Va ser dissabte quan el veí va trucar per primer cop a la Guàrdia Urbana per veure si podien posar remei a la situació. «Em van dir que ja vindrien, però encara segueix aquí», explica Gálvez, que recorda que l'endemà va trucar al 112, on van passar la trucada novament a la Guàrdia Urbana. «Un agent em va dir, directament, que, si el feien fora d'allí, se n'aniria a una altra part de Tarragona», assegura el veí. Explica, per altra banda, que devia ser algun resident a la zona qui va trucar al SEM. Una ambulància es va presentar al número 8 del carrer Alguer per atendre al sensesostre, però, segons relata Gàlvez, «tal com va baixar l'infermer de l'ambulància el va fer fora insultant-lo».

Tot i que, durant la pandèmia, l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona ha acollit als sensesostre al Palau Firal i ara a l'Hostal Ram Room, n'hi ha que prefereixen seguir al carrer. Així ho explica Carme Cervantes, de Cáritas Interparroquial de Tarragona, que per la descripció creu que es podria tractar d'un home que fins fa poc estava a l'avinguda de Ramón y Cajal. Cervantes, que recomana als veïns que truquin als Serveis Socials, explica que, tot i que molta gent voldria aquesta ajuda per part de l'IMSS, n'hi ha que no poden perquè no estan empadronats a Tarragona. Per altra banda, però, assegura que d'altres no volen perdre la llibertat que tenen al carrer i, per tant, poder seguir fumant i bevent. «És el que comporta el sensellarisme, addicions i pèrdua dels hàbits d'higiene i neteja», sosté, finalment, Cervantes.

tracking