Diari Més

Laboral

Treballadors interins protesten contra l'abús de temporalitat a Tarragona

Critiquen que en les oposicions públiques no es tingui en compte els anys treballats

Imatge d'un instant de la marxa amb cotxes a la plaça de les Corts Catalanes de Tarragona.

Treballadors interins protesten contra l'abús de temporalitat a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de treballadors interins de l'administració pública van dur a terme una acció de protesta ahir a Tarragona i a 37 ciutats més de l'estat espanyol. Sota el nom de Caravana per la fixesa #FixesaJa, i convocada per la Coordinadora Estatal del Personal Público y Temporal (CEPPT), a la qual està adherida la Plataforma d'Interins/es de Catalunya (PIC), els treballadors van denunciar un cop més l'abús de temporalitat de l'administració pública, circulant amb els seus vehicles des de la plaça de les Corts Catalanes fins al Balcó del Mediterrani i tornar.

Segons explicava Maribel Pacheco, l'organitzadora de la manifestació a Tarragona, «denunciem que l'administració no vol fer una estabilització real cap al personal interí i laboral perquè hi ha col·lectius, com les tècniques especialistes en educació infantil (TEEI), en el qual hi ha treballadores que porten 15 0 20 anys treballant per l'administració i no ens han donat mai l'oportunitat d'aconseguir una plaça pública perquè no s'han fet oposicions» i lamentava que «ara, després de tots aquests anys, la Generalitat de Catalunya treu unes oposicions públiques, sense tenir en compte tots els nostres anys treballats i sense reconèixer que hi ha un abús de temporalitat». En aquest sentit, remarcava que «estem en risc de perdre la feina, perquè són unes oposicions públiques a les quals s'han inscrit 5.000 persones per 756 places ofertes».

Pel que fa a Catalunya, Pacheco comentava que els sectors més afectats per aquest abús de temporalitat dels treballadors interins són el de les treballadores socials, el de tècniques integradores socials, el d'administratius, docents, bombers i de presons.

En el manifest que van llegir en acabar la marxa amb els cotxes, lamentaven que, «tot i que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va donar les directrius per sancionar l'abús, els nostres governs continuen donant llargues, enrocats en l'argument que solucionar aquest problema és complicat». I criticaven també que «les comunitats autònomes es limiten a dir que no poden fer-hi res, però, en canvi, estan aprofitant per accelerar els processos selectius amb què se cessaran a milers de treballadores».

Finalment també van criticar que la Generalitat de Catalunya, «que sempre ha estat al capdavant de l'abús, ha decidit obligar a centenars de treballadores socials, que han estat més de 20 anys sense cap procés selectiu, a examinar-se el pròxim dissabte». «Només volem que una estabilització de les persones que ocupem les places des de fa tants anys», defensava finalment Pacheco.

tracking