Diari Més

Mobilitat

Tarragona començarà les formacions per anar amb patinet al maig

Es faran en centres educatius i al carrer

Bird i Reby es mostren satisfetes i contentes del primer mes i mig dels seus vehicles a Tarragona.

Bird i Reby no veuen amb bons ulls l'arribada d'una tercera empresa de patinetsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona té previst que durant la segona quinzena del mes de maig comencin les formacions sobre com fer un bon ús dels patinets elèctrics i les bicicletes. Segons explica el regidor de Mobilitat, Xavi Puig, es durà a terme una doble campanya. Per un costat, es realitzaran sessions de formació en alguns centres educatius de la ciutat i, per altra banda, també es duran a terme al carrer, en diferents punts de la ciutat, perquè les persones que ho desitgin puguin acostar-se i informar-se sobre la normativa, tant municipal com estatal, sobre la circulació amb aquests vehicles. Puig avança que «treballarem amb un servei extern i amb una cooperativa dedicada a la mobilitat sostenible».

«L'objectiu d'aquestes campanyes és que tothom disposi de la informació i la formació necessàries per circular de manera civilitzada i fomentar l'ús del patinet de manera segura amb un mateix i amb els altres», defensa Puig, que afegeix que també es busca que «molta gent participi d'aquesta mobilitat sostenible i no de conductes que posin en discussió un element que és totalment vàlid». Remarca també que «el més important i més vulnerable és el vianant i l'hem de protegir».

L'edil d'ERC al govern municipal assenyala que aquestes campanyes són «immediates», però que de cara a l'any vinent volen aconseguir que les formacions viàries que Trànsit duu a terme a les escoles incloguin també l'educació sobre com circular amb patinet elèctric correctament. «Tenim una reunió pendent amb la Generalitat per demanar que s'inclogui això i que tots els centres educatius tinguin el seu curset de formació», finalitza Puig.

Reus, per la seva banda, ja ha iniciat aquestes formacions a la ciutat. Es fan a través de la Guàrdia Urbana a joves de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat.

tracking