Diari Més

Salut confia a fer entre 1.000 i 1.500 PCR al cribratge del barri de Bonavista

Les proves van començar ahir a la tarda i continuen avui, divendres, i dissabte de 9 a 13 hores, encara que no descarten ampliar l'horari si és necessari

Una de les veïnes del barri tarragoní que van assistir ahir a la tarda a fer-se les proves PCR.

Salut confia a fer entre 1.000 i 1.500 PCR al cribratge del barri de BonavistaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut espera fer entre 1.000 i 1.500 proves PCR en el cribratge que va començar ahir a la tarda al barri de Bonavista. Als tests estan cridats tots els habitants del barri tarragoní que tinguin més de 16 anys que no hagin estat vacunats ni tinguin la covid. Durant el primer dia de cribratge no es van formar grans cues, però es va anar «a bon ritme, sense parar», segons va detallar ahir el gerent de la regió sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega. Durant aquesta primera jornada es van fer unes 250 proves.

«El cribratge ve originat per la detecció de traces de covid en aigües residuals de Bonavista que analitza Ematsa, on hem vist un increment substancial que no va lligat amb els casos positius», remarcava ahir Descarrega, qui detallava que «en dues setmanes el barri ha passat de xifres verdes a vermelles i a l'alça». Sobre si hi ha alguna altra zona de Tarragona on s'hagi detectat aquest increment, el gerent de la regió sanitària va explicar que «moltes zones han passat al color vermell ara, però totes elles amb consonància amb els casos positius que s'estan detectant i sense un canvi tan brusc com el de Bonavista».

Descarrega va recordar que «el cribratge és un element més de les accions que fem per avançar en el control de la pandèmia. L'objectiu és la detecció de persones asimptomàtiques positives, per poder tallar les cadenes de transmissió». Els majors de 16 anys que resideixen a Bonavista poden assistir al cribratge avui, divendres, al matí de 9 a 13 hores i demà dissabte, també de 9 a 13 hores al Centre Cívic del barri, ubicat al carrer Onze. «Dissabte acabarem de fer les proves quan ja no hi hagi més gent, si hem d'allargar més tard de les 13 hores, ho farem», va remarcar Descarrega.

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat Pau Ricomà, va cridar la població a fer-se les proves «per poder fer la traçabilitat i que no vagi a més» i va puntualitzar que «estem en una situació de prevenció». La presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, també va fer una crida als «7.700 veïns del barri que poden anar a fer-se les proves perquè aquest cribratge acabi sent una falsa alarma», en referència a les altes traces de covid que s'han trobat a les aigües residuals de la zona.

tracking