Diari Més

Patrimoni

Un mural simularà els arcs del Circ Romà a la façana d'un solar de la Rambla Vella

Els treballs tindran una durada d'un mes i formen part del projecte 'Patrimoni de Façana'

Recreació del projecte.

Un mural simularà els arcs del Circ Romà a la façana d'un solar de la Rambla VellaAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquesta setmana els treballs d'arranjament del solar municipal situat a la Rambla Vella i que fa cantonada amb el carrer Rera Sant Domènec. Entre les tasques està previst incorporar un mural que simularà els arcs preexistents a la façana del Circ Romà amb la tècnica del trompe-l'oeil.

L'acció s'emmarca dins del projectePatrimoni de Façana amb la voluntat de dignificar diverses parets mitgeres del centre històric, a partir de la utilització d'aquest recurs d'il·lusió arquitectònica.

Segons ha explicat el conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, la intervenció «contribuirà a dignificar un espai que portava molts anys abandonat».

En el mural de la Rambla Vella s'hi representaran un total de 7 arcs de la façana del monument, partint d'un esquema lineal cap a una imatge fotogràfica. El primer dels arcs és representarà com un dibuix a escala real (1:1) per anar fent aparèixer la pintura, conformant-se així a la paret principal per després tornar a desaparèixer com a dibuix de línia. La recreació s'ha fet partint de les dades arqueològiques conegudes.

L'encàrrec d'arranjament i preparació de les façanes han estat adjudicats a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques S.L per un valor de 7.340 euros (IVA exclòs) i els de representació del dibuix han estat adjudicats a l'empresa Murals de Tarragonès, per una total de 5.650 euros (IVA exclòs). L'obra tindrà la durada aproximada d'un mes.

Imatge de reconstrucció del Circ.

Un mural simularà els arcs del Circ Romà a la façana d'un solar de la Rambla VellaTarraco- Tarragona.Dues ciutats, una realitat. Digivisión 2003

Imatge de reconstrucció del Circ.

Un mural simularà els arcs del Circ Romà a la façana d'un solar de la Rambla VellaTarraco- Tarragona.Dues ciutats, una realitat. Digivisión 2003

tracking