Diari Més

Salut farà un cribratge massiu amb PCR a Bonavista a partir d'aquest dijous

La causa és un preocupant augment de presència de SARS-CoV-2 a les aigües residuals

Cua d'usuaris que hi havia a l'exterior del CAP Bonavista, ahir dimecres al matí.

L'ampliació del CAP la Granja estarà enllestida en el decurs del 2024Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha anunciat la realització d'un cribratge massiu de població amb PCR al barri tarragoní de Bonavista a partir d'aquest dijous i s'allargarà durant tres dies

La raó d'aquesta actuació és un augment significatiu de la presència de coronavirus SARS-CoV-2 a les aigües residuals de la zona i que reben un control periòdic.

Al barri de Bonavista la concentració de coronavirus va augmentar de forma significativa en la mostra de fa una setmana (de 12.309 a 125.334 copies de virus per litre, entre el 22 i el 29 de març). La mostra d'aquesta setmana ha confirmat aquesta tendència a l'alça (788.708 còpies per litre, el dia 6 d'abril).

Les proves estan adreçades a la població en general resident en aquests dos barris i la seva realització és voluntària.La població cridada en aquest cribratge són les persones majors de 16 anys que, en el cas del barri de Bonavista són 7.700.

Les proves es realitzaran al centre cívic de Bonavista, al carrer Onze, número 13. El dijous l'horari serà de les 15.00 a les 19.00 hores i el divendres i el dissabte de les 9.00 a les 13.00 hores. Dissabte s'ampliarà l'horari si la participació i la resposta de la població és elevada.

Aquesta acció compta amb la participació de Salut Pública, l'equip mòbil de l'Institut Català de la Salut, la Creu Roja i l'Ajuntament de Tarragona.

tracking