Diari Més

Urbanisme

Les obres per arranjar el paviment de cinc carrers de Tarragona, a finals de maig

Els treballs a Pere Martell, Apodaca, Torreforta i Riuclar obligaran a tallar les vies un parell de dies

Imatge del paviment del carrer Pere Martell.

Les obres per arranjar el paviment de cinc carrers, a finals de maigGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona va adjudicar ahir les obres de rehabilitació del ferm del paviment de la calçada de quatre zones diferents per la ciutat, les quals començaran, probablement, a finals del mes vinent. L'arranjament de l'asfalt dels carrers Pere Martell i Apodaca –al centre–, Ebre i Gandesa –Torreforta– i del Coure –Polígon Industrial Riuclar– tindrà un cost total de 334.345 euros, comprendrà tres setmanes cadascuna i obligarà a tallar el trànsit un parell de dies. Si més no, l'actuació porta un cert retard, ja que a finals de l'any passat el consistori preveia fer les obres a finals del mes de gener o a principis de febrer.

La rehabilitació del paviment dels cinc carrers de la ciutat començarà a ser una realitat «d'aquí a un mes i mig», és a dir, a finals de maig o principis de juny, segons Xavier Puig. El conseller de Territori explicava que cada actuació duraria al voltant de tres setmanes, però «es podran fer de forma simultània», ja que les empreses adjudicatàries són tres: Eiffage Infraestructuras, Asfalts de l'Anoia i Tecnologia de Firmes. Les obres als carrers Pere Martell, Apodaca, Ebre, Gandesa i del Coure no suposaran grans efectes en la circulació de vehicles, ja que «només s'hauran de tallar dos dies per fer el reasfaltament, la resta de dies els treballs seran de caràcter més tècnic», detallava Puig. El conseller de Territori criticava que «durant molts anys no s'ha fet un manteniment adequat dels carrers», i el consistori ara vol «posar l'espai públic en condicions, mirant per la seguretat de la calçada, sobretot ara que hi han de circular bicis i patinets». Puig celebrava l'inici imminent dels treballs i afegia que «aquestes són els més prioritaris, però hi ha molts més carrers amb deficiències i cada any se n'aniran fent».

L'actuació més costosa serà la del tram del carrer del Coure al Polígon Industrial Riuclar comprès entre els carrers Plata i Mercuri, xifrada en 95.135 euros i a càrrec d'Eiffage Infraestructuras. La segona obra més cara és la dels carrers Ebre i Gandesa a Torreforta, que farà Tecnologia de Firmes per 63.984 euros. La mateixa empresa farà la del carrer Apodaca, valorada en 37.364 euros. Asfalts de l'Anoia, per 59.706 euros, farà la de Pere Martell, al tram entre la plaça Imperial Tarraco i Ramón y Cajal.

tracking