Diari Més

Infraestructures

La Residència la Mercè de Tarragona s'equipa per obrir les 66 noves places aquest estiu

La Generalitat ha tret a licitació la compra de llits, equipament clínic, mobiliari i maquinària de bugaderia per enllestir l'ampliació de quatre plantes

Imatge de la Residència de Gent Gran la Mercè, que actualment compta amb 114 places.

La Residència la Mercè s'equipa per obrir les 66 noves places aquest estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ampliació de quatre plantes de la Residència de Gent Gran La Mercè amb 66 noves places segueix els terminis previstos i actualment hi ha oberts els concursos públics per l'adquisició dels llits assistencials, l'equipament clínic, el mobiliari i la maquinària de bugaderia. Les obres de reconversió de les plantes de la primera a la quarta estan a punt de finalitzar, segons fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Família, amb la qual cosa només faltaria el subministrament i instal·lació de l'equipament necessari per rebre nous usuaris, un procés que està previst que finalitzi aquest estiu. En total, seran 66 els nous llits, que se sumaran a les 114 actuals, comptant el centre residencial amb 180 places.

El cost estimat de la compra dels 66 llits és de 125.000 euros, mentre que l'adquisició l'equipament clínic té un pressupost de licitació de 93.150 euros, la de l'equipament mobiliari té un pressupost de 361.068 euros i la compra de maquinària de bugaderia tindrà un cost aproximat de 37.460 euros.

El projecte també preveu l'arranjament de la façana de l'edifici i el projecte d'urbanització de l'exterior del centre, que en unes declaracions al Parlament de Catalunya, l'actual conseller del departament, Chakir el Homrani, va preveure que estarien enllestides al mes de maig.

La Generalitat ha destinat a aquest projecte prop de 5,5 milions d'euros, dels quals 1,5 procedien dels beneficis de la Grossa, que es destinen a programes socials. El projecte preveu ubicar a la planta 1 la bugaderia, manteniment i vestuari de personal. En les plantes 2, 3 i 4 se situaran els mòduls residencials. Cada planta formarà una unitat de convivència independent amb una capacitat de 21 usuaris, on s'agruparan els dormitoris, sales d'estar i menjador, unitats de control i els serveis de planta. També s'ampliaran diversos serveis generals: la sala de reunions i despatxos d'assistent social i psicòleg a la segona planta; el despatx de fisioteràpia i sala de motricitat a la tercera; i els despatxos d'atenció sanitària i podologia a la quarta planta. Pel que fa a les habitacions, les noves places es distribuiran en 26 habitacions dobles i 11 individuals.

El mes de juny de 2017, la llavors consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va presentar el projecte de remodelació de la Residència de Gent Gran La Mercè a Tarragona. En aquell moment es va estimar una duració total de les obres de 18 mesos, és a dir, que es preveia que a principis de 2019 ja estiguessin acabades, però finalment aquestes s'han endarrerit fins aquest 2021.

tracking