Diari Més

Cultural

Reediten l'àlbum 'Iubilaeum' pels 30 anys de la Passió de Sant Fructuós

És un dels actes previstos enguany per l'Associació Cultural Sant Fructuós que va posposar un any la celebració per la pandèmia del coronavirus

La presidenta i el vicepresident de l'ACSF amb el llibre reeditat.

Reediten l'àlbum 'Iubilaeum' pels 30 anys de la Passió de Sant FructuósGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Cultural Sant Fructuós (ACSF) no va poder celebrar l'any passat els 30 anys de la Passió de Sant Fructuós a causa de la pandèmia de la covid-19. Enguany, encara amb moltes restriccions, l'ACSF ha decidit dur a terme diverses activitats per celebrar aquest trentè aniversari, encara que serà sense la representació de la Passió de Sant Fructuós. El primer acte tindrà lloc la setmana vinent quan es presentarà la reedició de l'exitós àlbum Iubilaeum, que va servir per a transmetre la història de Sant Fructuós, a la vegada que el patrimoni i la història paleocristiana de la ciutat l'any 2008.

D'aquest primer àlbum, que s'havia de completar amb cromos fets per Pilarin Bayés i que distribuïa la Cambra de Comerç de Tarragona pels diferents establiments, se'n van editar fins a 15.000 exemplars i van implicar més de 40.000 persones. Ara, l'Associació Cultural Sant Fructuós ha fet una reedició amb una tirada inicial de 700 exemplars amb tots els cromos ja incorporats, per tal de fer difusió de la història paleocristiana de la ciutat i no perdre el llegat. «És un llibre molt important, ja que explica tota la història de l'Església de Tarragona per a nens, es fa un repàs de tots els bisbes de la ciutat», argumenta Andreu Muñoz, vicepresident de l'ACSF, a Diari Més.

Per la seva banda, la presidenta de l'entitat, Immaculada Teixell, assenyala que «es tracta de recuperar material divulgatiu i didàctic sobre la història dels màrtirs de Tàrraco –Fructuós, Auguri i Eulogi», i admet que «això no és el que teníem pensat fer per celebrar els 30 anys, perquè el que volíem era fer la Passió de Sant Fructuós, però va ser impossible no ens ho vam ni plantejar amb la pandèmia». Malgrat tot, Teixell remarca que «volíem fer alguna cosa per celebrar la fita i fidelitzar el soci i vam recordar aquest àlbum, vam pensar a actualitzar-lo per la generació més jove que potser no l'han viscut». D'aquesta manera, l'entitat reivindica «les nostres arrels paleocristianes i el llegat arqueològic i patrimonial de Tarragona». Precisament, la divulgació és l'objectiu principal de l'associació que, de cara al curs vinent, intentarà fer arribar el llibre a les escoles per tal que es pugui treballar aquest patrimoni.

A la venda per Sant Jordi

La presentació oficial del llibre tindrà lloc el pròxim dimecres 14 d'abril a les 18 hores al pati del Museu Bíblic Tarraconense. L'accés estarà limitat a 35 persones, per respectar les mesures contra la pandèmia. El llibre ja es podrà comprar, per 15 euros, aquell mateix dia, però també s'habilitarà un espai a la seva pàgina web (www.acsantfructuos.cat) per poder encarregar-lo així com al correu electrònic secretaria@acsantfructuós.cat. A més, per Sant Jordi es podrà adquirir al Museu Bíblic i, a la tarda, al local de l'associació, ubicat a Sant Pere i Sant Pau.

D'altra banda, l'entitat també té pensades dues activitats més per celebrar els 30 anys. La primera tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 de maig quan s'oferirà un taller al Museu Bíblic Tarraconense adreçat a nens de 6 a 12 anys en el qual es descobrirà la Tàrraco del segle III. El preu de l'activitat, que també tindrà una part teatralitzada, serà de 8 euros i inclou el llibre Iubilaeum. Aquesta activitat, també està ideada perquè la facin les escoles el curs vinent. El tercer acte tindrà lloc en els pròxims mesos sota el nom Episcopus. De la dissidència al poder que serà una recreació històrica amb textos originals que es represetnarà al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Tarragona (COAT) en el qual s'explicarà com la figura del bisbe va passar de la dissidència al poder.

tracking