Diari Més

Policial

La Setmana Santa es tanca amb 38 sancions per infraccions de covid a Tarragona

Els trencaments de toc de queda pugen a 26

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant un control de mobilitat.

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant un control de mobilitat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona va interposar 38 multes per infraccions amb relació a les restriccions per la covid-19 durant la Setmana Santa. Del Dimarts Sant, 30 de març, al Dilluns de Pasqua, 5 d'abril, 36 persones i dos negocis van ser sancionats. Les xifres no han registrat un augment considerable respecte els dies previs, tal i com recalcava el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño: «Entenem que són un nombre no massa important, ja que, en general, la gent ha estat respectuosa amb les normes aquesta Setmana Santa».

Entre les multes –amb un mínim de 300 euros– a individus, destaquen les 26 referides a violacions del toc de queda. «Es nota que estàvem en vacances i en una època de bon temps, la gent tenia ganes de sortir i hi ha hagut més mobilitat sense confinament comarcal», explicava Castaño. Si més no, el conseller de Seguretat Ciutadana feia una crida a la calma i justificava que «comparat amb les dades habituals, les de la setmana passada són dades raonables, i això no vol dir que la gent no s'hagi comportat adequadament».

A més de les multes per vulnerar el toc de queda, se'n van posar nou per no dur la mascareta. Castaño detallava que «hi ha molt poca gent que no la porti, però un altre tema és que la portin bé o no». Les dues multes interposades a negocis per no complir amb l'horari d'obertura fan pujar el total de sancions fins a les 36. Els establiments eren dos bars, però el conseller de Seguretat Ciutadana subratllava que «a la restauració és un dels llocs on més rigor hi ha, sobretot amb els aforaments i els distanciaments entre taules, perquè saben que se la juguen si no ho fan bé». D'aquesta manera, malgrat la gran afluència de turistes a la ciutat la setmana passada, el nombre de multes no es va incrementar en excés.

tracking