Diari Més

Societat

Els taxistes de Tarragona esperen un estiu «més llarg» per salvar l'any

Han repuntat els serveis per Setmana Santa

Dos taxis a la parada del costat de l'estació d'autobusos.

taxi de Tarragona, estació bus, pere martellGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del taxi de la ciutat de Tarragona espera un «estiu més llarg» per poder salvar l'any. Així ho assegurava el president de l'Agrupació Ràdio Taxi de Tarragona, David Navarro, que lamentava que els rebrots previs a la segona onada de la pandèmia i les posteriors restriccions van aigualir la temporada alta als xòfers tarragonins.

No obstant això, des del sector es mostren esperançats, tot i que amb «incertesa», de cara a la temporada estival, després que durant aquestes vacances de Setmana Santa hagin notat un repunt dels serveis. «Hem treballat una mica més, sobretot pel turisme d'altres províncies de Catalunya que han visitat la ciutat, però tampoc ha estat per tirar coets», apuntava Navarro, que afegia que «estem molt pendents de la incidència dels casos per veure si podrem treballar amb normalitat». En aquest sentit, deia que «tant de bo no haver treballat tant aquest cap de setmana i que la incidència anés a menys, no té sentit fer una pujada per després tornar a baixar».

Navarro calcula que d'ençà que va començar la pandèmia «la facturació i els serveis han caigut vora el 50%». Lamentava que «durant l'estiu de 2020 es va notar l'increment de feina, però aviat hi va haver rebrots i van prendre mesures que van fer que la temporada quedés molt curta i no vam poder salvar l'any». El president de l'Agrupació Ràdio Taxi posava èmfasi també que, «si els números no han estat pitjors, ha estat gràcies a la gent de Tarragona». Sobre això, Navarro explicava que molta gent gran, per la por al contagi de la covid-19, ha preferit utilitzar el taxi, on van sols amb el conductor, en lloc del transport públic, on hi ha més usuaris, per desplaçar-se, principalment als centres mèdics, com ara l'Hospital Joan XXIII, on han augmentat considerablement els serveis.

tracking