Diari Més

Turisme

Els monuments tarragonins reben unes 18.000 visites durant la Setmana Santa

El nombre de persones que van anar a veure el patrimoni de la ciutat significa el 10% de tot el 2020

Llarga cua de visitants a la Capçalera del Circ romà, el passat Diumenge de Pasqua al migdia.

Els monuments reben unes 18.000 visites durant la Setmana SantaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona es va omplir de visitants durant els dies de Setmana Santa i Pasqua. La gran afluència de turistes va significar un respir per sectors tan perjudicats com l'hoteler o la restauració. Entre dissabte 27 de març i Diumenge de Pasqua, dia 4 d'abril, un total de 18.000 persones van visitar els monuments de la ciutat. Aquesta xifra contrasta amb la de l'any passat, ja que la Setmana Santa va estar marcada pel confinament total i els punts més emblemàtics de la ciutat van estar tancats des de mitjan març fins al maig, deixant en zero les visites de l'abril. D'aquesta manera, la situació d'aquestes vacances primaverals ha estat ben diferent, en les quals la ciutat s'ha nodrit majoritàriament de turisme local.

Els monuments de Tarragona han rebut 17.988 visites durant la Setmana Santa del 2021. Unes xifres molt positives que feien estar «molt satisfets» a Hermán Pinedo. El conseller de Patrimoni celebrava que els seus objectius «s'han pogut veure aquests dies», i recalcava que s'ha «demostrat que la cultura i el patrimoni serveixen com a eina per a la recuperació econòmica». Pinedo destacava la importància monumental de la ciutat i recordava que «Tarragona continua sent un atractiu cultural i patrimonial més enllà del turisme de sol i platja», a la vegada que posava en valor que la setmana passada es complissin «en tots els casos les mesures de seguretat i sanitàries».

Excepte el dilluns 29 de març i el Dilluns de Pasqua, 5 d'abril, en els quals els monuments van estar tancats, l'afluència va ser massiva. Es van veure llargues cues gairebé cada dia des del 27 de març, amb unes imatges molt inusuals des que va començar la pandèmia, ara fa gairebé 13 mesos. El monument més visitat va ser l'Amfiteatre amb 5.319 persones, seguit de prop pel Circ i el Pretori, amb 5.181 visitants. Només en aquests vuit dies, els dos principals reclams turístics de la ciutat van registrar el 10% de les visites que van obtenir durant tot el 2020. Les 17.988 visites totals d'aquesta Setmana Santa també suposen gairebé una desena part de les que els diversos monuments tarragonins van tenir l'any passat, quan es van assolir les 181.650.

Per darrere de l'Amfiteatre i les Muralles, el tercer element més visitat va ser la maqueta de Tarraco situada a l'Antiga Audiència, que va rebre 2.863 persones. La xifra va ser similar per les Muralles i el Passeig Arqueològic, amb un total de 2.176 visites. Les 1.551 persones del Fòrum de la Colònia, les 495 de la Casa Castellarnau i les 403 de la Casa Canals van arrodonir una Setmana Santa positiva pel turisme a la ciutat.

Un respir per als guies

La satisfacció també era patent entre els guies turístics de Tarragona. Després d'una tardor i un hivern molt complicats, la primavera i en especial les vacances de la Setmana Santa estan suposant un respir per al sector. «Oasi, bombolla, alleujament, digues-li com vulguis», confessava Xavier Mejuto. El gerent d'Itinere explicava que «hem tingut visites cada dia, hem omplert, i això ens ha servit per veure que encara estem preparats i que tot funciona bé». L'empresa va comptar amb uns cinc o sis guies cada dia durant la setmana passada, havent de reforçar d'aquesta manera la seva plantilla habitual.

La major part dels turistes que aquests dies van realitzar visites guiades per Tarragona «eren bàsicament catalans, sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona, pel que vam anar veient», segons Mejuto. El gerent d'Itinere mirava amb esperança l'estiu, quan espera que «amb la vacunació tot vagi cap a millor». De moment, però, Mejuto centrava la mirada en les properes setmanes, plenes de visites escolars.

tracking