Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Tarragona repartirà 6.400 portaentrepans reutilitzables

Son una opció fàcil i senzilla per prescindir d'embolcalls d'un sol ús

Imatge dels tres dissenys.

L'Ajuntament de Tarragona repartirà 6.400 portaentrepans reutilitzablesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí ha començat la campanya del departament de Neteja Pública de l'Ajuntament de Tarragona 'Jo reacciono'. Aquesta campanya repartirà 6.400 embolcalls reutilitzables per conscienciar sobre la necessitat de reduir la utilització de materials efímers i d'un sol ús com el paper d'alumini o el plàstic film. L'il·lustrador Hugo Prades ha elaborat tres dissenys: un centrat en els elements naturals, un sobre el patrimoni de la ciutat i finalment un dedicat al reciclatge.

El conseller de Neteja Jordi Fortuny ha volgut destacar el paper dels infants com a «catalitzadors de la consciència mediambiental a les famílies, ja que en moltes ocasions ells són el motor del canvi. Els portaentrepans son una opciófàcil i senzilla perprescindir d'embolcalls d'un sol ús, com el paper d'alumini i el plàstic film que generen un fort impacte».

Per tal d'aconseguir un d'aquests portaentrepans només cal fer un senzill test a la pàginahttps://tarragona.cat/joreacciono. A l'acabar el test, aconseguiran una paraula clau que hauran de dir a qualsevol punt de recollida dels embolcalls reutilitzables: a l'Ajuntamenten horari de 8 a 16 h o a les següents deixalleries mòbils –en horari de 10 a 13.30 h ide16 a 19 h-: dilluns carrer Riu Glorieta (davantdel Mercat de Torreforta), dimarts a la plaça Verdaguer, dimecres a la plaça Cuba (Sant Pere i Sant Pau), dijous Riu Besòs, 5 (Campclar), divendres carrer Cristòfol Colom amb carrer Reding i dissabte a Plaça Lletres Catalanes a la Vall de l'Arrabassada.

Es tracta d'unembolcall reutilitzable per a entrepans o fruita i altres aliments que substitueix els productes tradicionalscom poden ser la bossa de plàstic o el paper d'alumini d'un sol ús.Està format per una cara tèxtil de cotó i polièster, i una cara de plàstic reciclable i molt resistent. El producte té un senzill sistema de tancament que protegeix i manté embolcallat l'aliment, adaptant-se a les seves dimensions.

tracking