Diari Més

Els pacients obesos o amb Síndrome Metabòlica amb covid presenten pitjor pronòstic

L'estudi l'ha dut a terme l'Hospital Joan XXIII i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili

En l'estudi hi han participat 303 pacients hospitalitzats a l'Hospital Joan XXIII per pneumònia.

Els pacients obesos o amb Síndrome Metabòlica amb covid presenten pitjor pronòsticCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pacients obesos i/o amb Síndrome Metabòlica (SM) amb covid-19 presenten pitjor pronòstic, segons un estudi de l'Hospital Joan XXIII de Tarragonai l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili. L'article ha estat publicata la revista Journal of Personalized Medicine.

Els resultats demostren que en pacients infectats per SARS-CoV-2, l'obesitat, la hipertensió i la diabetis són factors de risc que s'associen a mortalitat elevada. Per aquest motiu destaquen la importància d'una ràpida detecció i de teràpies més personalitzades en aquests grups de pacients.

En l'estudi hi van participar 303 pacients hospitalitzats a l'Hospital Joan XXIII per pneumònia per SARS-CoV-2. Els principals resultats van mostrar que els pacients amb obesitat presentaven símptomes moderats de pneumònia per SARS-CoV-2, infiltrats pulmonars bilaterals i necessitaven tractaments més agressius amb més freqüència. Per altra banda, els pacients amb SM presentaven pneumònia greu i insuficiència respiratòria amb més freqüència, una taxa de mortalitat més elevada i també nivells de creatinina i troponina més alts.

Aquest treball ha estat parcialment finançat per una ajuda atorgada per la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya i per una donació de l'Ajuntament de Perafort obtinguda gràcies a una col·lecta efectuada entre els veïns del poble.

tracking