Diari Més

El Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània serà el punt de la vacunació massiva a Tarragona

El Govern preveu 500.000 inoculacions setmanals a Catalunya, una vegada tinguin les dosis necessàries

La façana del Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània de Campclar.

Les cinc actuacions que l'Ajuntament té previstes pel Palau d'EsportsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània és el punt escollit per a vacunar de forma massiva contra la covid-19 aTarragona. Salut havalorant dos espais però la ubicació i diversos aspectes els han fet inclinar-se pel Palau d'Esports. Tot i això, segueixen en contacte ambla Fira Tecnoparc de Reus per si l'estratègia de vacunació canvia.

El gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha apuntat que dins del Palau hi haurà vint espais per administrar vacunes i ha estimat que, en funció de les dosis disponibles que hi hagi, es podrà atendre entre 5.000 i 10.000 persones cada setmana en horari de matí i tarda.

Sobre la ubicació del pavelló, ha valorat que «queda lluny del centre però també és l'espai més equidistant de tota la població» a la qual s'adreça la vacunació, que és Tarragona, Reus i tota la zona d'influència. «No queda a prop de ningú, però tampoc queda lluny de ningú», ha expressat.

El punt de vacunació no es posarà en marxa fins que arribi un volum important de dosis. Una situació que Salut no preveu que es produeixi fins la segona quinzena d'abril. Descarrega ha lamentat que generalment no saben que arribaran els vaccins fins unes 48 hores abans i que això dificulta l'operativa. Malgrat això ha afirmat que treballen perquè «s'estiguin el mínim temps possible a la nevera». Les dosis les administrarà personal mèdic, d'infermeria o odontologia. A priori la majoria seran voluntaris, alguns fins i tot jubilats, ha concretat Descarrega.

Mantenir els punts intermitjos

El gerent ha detallat que l'estratègia de vacunació té «tres capes». La primera és la de l'atenció primària, que és «el circuit natural»per posar vacunes però que té limitacions de volum. En alguns casos s'han buscat espais com centres cívics per alliberar els Centres d'Atenció Primària (CAP) i deixar-los principalment per la seva funció assistencial.

Després hi ha els punts intermitjos, pensats per un volum important de població que no està malalta. Descarrega ha dit que es mantindrà el punt intermig de Valls, que dona servei a l'Alt Camp i la Conca de Barberà; i que se n'obrirà un de nou a un poliesportiu de Calafell per cobrir l'àrea del Baix Penedès. Els de Cambrils i Tarragona es mantindran, o no, en funció del nombre de vacunes que arribin i de la capacitat dels equips d'atenció primària. En cas que s'acabin tancant, es derivaria aquesta població al gran centre del Palau d'Esports Catalunya.

tracking