Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Tarragona tancarà l'alberg per a sensesostres del Palau de Congressos a principis d'abril

El consistori ultima una alternativa per als usuaris que vol presentar en els propers dies

Imatge de l'interior del recinte firal amb els llits habilitats pels sense sostre.

L'alberg per sensesostres del Palau Firal de Tarragona es posarà en marxa la setmana que veDiri Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona tancarà l'alberg per a persones sense sostre que té instal·lat al Palau de Congressos en les properes setmanes. Segons ha pogut saber l'ACN, l'equipament provisional gestionat per la Creu Roja amb el suport de la fundació Joventut i Vida deixarà de funcionar a principis d'abril. El consistori està acabant de treballar una alternativa per a les persones usuàries i «garanteix que es continuarà oferint el servei d'allotjament i atenció en el context de la fase d'alarma per la covid-19». La intenció del govern municipal és presentar-la en els propers dies. El recurs del Palau de Congressos funciona des de mitjans de novembre i té capacitat per 50 persones.

L'objectiu era que les persones sense sostre tinguessin un lloc on passar la nit durant el període que durés el toc de queda, que continua vigent. «L'atenció d'aquest col·lectiu és una prioritat per l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona», ha remarcat el consistori a l'ACN.

L'espai del Palau de Congressos té dutxes, lavabos, calefacció, zones per si cal aïllar algun positiu de covid-19 i s'hi serveixen sopars i esmorzars. Abans d'engegar aquest equipament, i coincidint amb el confinament de la primavera del 2020, l'ajuntament ja havia habilitat el pavelló del Serrallo per fer-hi la mateixa funció.

Al novembre, quan es va engegar l'espai del Palau de Congressos, la consellera de Serveis Socials de la ciutat, Carla Aguilar, va explicar que des del consistori volien crear, a llarg termini, un centre de dia per a persones sense llar. Aquest nou recurs hauria de permetre el tractament de dependències, fer-hi atenció sociolaboral i tenir espais per a la higiene personal dels usuaris. A banda, l'Ajuntament apostava per habilitar un pis de transició per tal que persones sense sostre o en situació de vulnerabilitat «puguin tirar endavant amb una reinserció sociolaboral», va explicar aleshores.

tracking