Diari Més

Societat

Creu Roja Tarragona atén un 77% més de persones l'últim any a causa de la covid-19

En els darrers dotze mesos l'entitat ajuda 98.000 persones de la demarcació, 40.000 de les quals són noves usuàries

Dos voluntaris de Creu Roja Tarragona omplint el carro d'aliments per una persona en situació de vulnerabilitat

Creu Roja Tarragona: «Cada cop més persones ens venen a demanar ajuda»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja Tarragona ha atès un 98.000 persones de la demarcació en els darrers dotze mesos, un 77% més. D'aquestes, 39.704 són noves usuàries. L'entitat ha publicat l'informe de l'Observatori de la Creu Roja titulat 'L'impacte de la covid-19 en els col·lectius vulnerables'. Segons les dades de l'organització humanitària, el 58,3% de les famílies ateses han disminuït els seus ingressos a causa de la pandèmia i un 46% de les persones han perdut la feina. Durant el 2020, 24.400 famílies van rebre ajudes per cobrir necessitats bàsiques, com alimentació, higiene o targetes moneder per adquirir productes de primera necessitat. L'impacte de la pandèmia continua sent «molt intens», segons l'entitat.
Tal com reflecteixen les dades de l'Observatori de la Creu Roja, un 60% dels usuaris ha manifestat sentir por o angoixa pel virus i les conseqüències que se'n poden derivar. Per aquest motiu, l'organització va posar en funcionament un servei telefònic de suport emocional durant els mesos de confinament i s'han realitzat trucades de seguiment.

La situació de confinament i les restriccions de mobilitat han evidenciat diverses formes de vulnerabilitat latents a la nostra societat. Una d'elles és la manca de xarxa de les persones que viuen soles. Un 70% de les usuàries de més de 65 anys que atén Creu Roja no comparteixen residència amb ningú, cosa que ha provocat la necessitat d'incrementar l'atenció en aquesta franja d'edat per part de la Creu Roja. Per tal de combatre la solitud i l'aïllament han realitzat accions d'acompanyament com seguiment telefònic, trasllat d'informació sobre la pandèmia, suport en la realització de gestions i visites mèdiques, o distribució de menjar i medicació a domicili, entre altres. En aquest àmbit, més de 55.300 persones han rebut suport en aquestes accions a la demarcació.

Bretxa digital i voluntariat

L'entitat ha destacat que la pandèmia també s'ha notat entre els joves. La reducció de la presencialitat a les aules evidenciat la bretxa digital que hi ha a les famílies amb menys recursos. Tal com apunta l'entitat, el 50% de les llars ateses no compten amb ordinador i el 33% no tenen connexió a internet, fet que dificulta el seguiment dels estudis.

Per donar resposta a totes les demandes dels col·lectius més vulnerables, la Creu Roja ha pogut incorporar 558 persones voluntàries a la demarcació i ha mantingut els 22.800 socis. Alhora s'han multiplicat per quatre el nombre de col·laboracions econòmiques o en espècies rebudes per part d'empreses, entitats i grans donants, fins als 631 donatius.

tracking