Diari Més

Successos

Trenquen la lluna frontal d'un bus de l'EMT quan estava de servei a Campclar

Es tracta del segon acte vandàlic d'enguany contra vehicles de l'empresa i se suma als nou de 2020, la reparació dels quals va costar 10.000 euros

Imatge de la lluna davantera trencada, just en el punt en el qual es troba el conductor del vehicle.

Trenquen la lluna frontal d'un bus de l'EMT quan estava de servei a CampclarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona va patir dimarts al vespre un nou acte vandàlic, en el qual un individu va llençar un objecte contra la lluna davantera de l'autobús i la va trencar. Es tracta del segon fet d'aquesta mena que l'empresa municipal pateix aquest 2021 i que se suma als nou de l'any passat.

Els fets van ocórrer al barri de Campclar, en la rotonda que uneix el carrer Segre i el carrer Sant Benilde. Segons alguns testimonis, l'incident s'hauria produït quan van obligar a baixar de l'autobús de la línia L54 tres individus per no dur la mascareta i fer enrenou a l'interior del vehicle. En ser expulsats, un d'ells hauria llançat un patinet elèctric contra el vidre, just davant del conductor del bus. Des de l'EMT van avisar a la Guàrdia Urbana, que va interrogar els testimonis per tal de buscar l'autor de l'incident. La investigació continua oberta.

Per la seva banda, l'empresa municipal denuncia que el de dimarts no és un cas aïllat, ja que persegueixen aquesta mena d'incidents des de fa mesos. De fet, durant l'any 2020 es van produir un total de nou actes vandàlics, principalment trencament de vidres causat pel llançament d'objectes contra els autobusos i que la companyia ha valorat en 10.000 euros. Durant aquests primers mesos de 2021 ja n'hi ha hagut dos d'incidents, el de dimarts i un altre el dia 26 de febrer. L'EMT també ha registrat actes vandàlics amb el trencament de dues marquesines aquest any.

Per la seva banda, el president de l'EMT, Jordi Fortuny, es mostrava preocupat amb aquesta situació. «De nou, apel·lo a la tolerància zero. No ens podem permetre deixar impunes aquests actes que no només ocasionen danys materials, sinó que també posen en perill a conductors i usuaris del transport públic i afecten el correcte funcionament del servei», deia el també regidor de l'Ajuntament de Tarragona, que afegia que «de moment encara no hem hagut de lamentar danys en les persones, però cal acabar d'arrel amb els actes vandàlics per tal d'evitar que això passi en el futur». Per tal d'evitar aquests incidents, Fortuny recordava que «estem en ple procés de licitació per tal de dotar els autobusos de càmeres de seguretat que garanteixin el benestar del personal de l'EMT i els seus usuaris» i defensava que, «sens dubte, les càmeres ajudaran a identificar els agressors i posar fi a comportaments totalment inacceptables».

Per altra banda, dimarts a les 15.45 h. es va produir un altre incident a l'estació de busos de Tarragona. Un home de 51 que anava begut estava produint molèsties dins un autobús, sense mascareta, i es negava a baixar. Llavors un vigilant de l'EMT va intervenir per fer-lo baixar del vehicle. Durant el

forcejament, l'home va resultar ferit lleu i una ambulància el va traslladar a l'Hospital Joan XXIII. S'hi van desplaçar dues dotacions de la Urbana.
tracking