Diari Més

Vaga

Els sanitaris en vaga reclamen la millora de les condicions laborals a Tarragona i Reus

Al Joan XXIII, la jornada va ser subscrita per la CGT i el CATAC i un centenar de persones van tallar el carrer Doctor Mallafrè

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l'àmbit sanitari van dur a terme ahir una vaga arreu de Catalunya, que va tenir seguiment als centres públics de la província. L'hospital Joan XXIII va funcionar durant tot el dia amb serveis mínims. Amb la jornada de protesta, els professionals de la salut reclamaven una millora de les seves condicions laborals, que s'han vist agreujades encara més durant la pandèmia. A Tarragona, la vaga va ser convocada per la CGT i per CATAC. En diversos torns, els sanitaris es van manifestar davant l'hospital. A Barcelona, uns 2.000 treballadors van omplir els carrers de la capital catalana.

A les 11 h., més d'un centenar de sanitaris es van mobilitzar a les portes del Joan XXIII, i després van tallar el carrer Doctor Mallafrè durant aproximadament mitja hora. La Guàrdia Urbana, de forma preventiva, va desviar els vehicles per rutes alternatives. Els portaveus dels sindicats minoritaris van llegir el manifest per reiterar les seves demandes envoltats de la resta de personal sanitari, que sostenien pancartes i cartells amb lemes reivindicatius. Després del tall de carretera, els sanitaris van recórrer diversos punts de l'hospital.

«No volem aplaudiments, és temps de demostrar que les paraules, lloant la importància de la nostra professió, són sinceres. És temps de convertir-les en decisions polítiques que facin que les nostres condicions laborals siguin semblants a les dels països del nostre entorn», reclamava Marina Roig. La delegada del CATAC a la junta de personal del Joan XXIII assegurava que els sanitaris eren «l'espardenya del sistema. Depèn de per què som funcionaris a l'hora de fer retallades, però després amb les reclamacions ningú se'n recorda de nosaltres. Estem fartes del maltractament sistemàtic per part de la política sanitària». Roig va posar l'accent en la reclamació d'una sanitat de gestió i titularitat 100% públiques, i va denunciar les condicions de treball, que s'han vist agreujades durant la pandèmia: «No volem treballar desprotegides i que posin en perill la nostra salut ni la dels usuaris que atenem. La covid ha de ser reconeguda com una malaltia professional».

Una altra de les reclamacions per part dels sanitaris va ser una millora de les condicions relacionades amb la jubilació i una «reducció de càrregues laborals» al voltant de les hores treballades per setmana o «l'exempció voluntària de treballar els caps de setmana i les guàrdies pels majors de 50 anys», segons Ferran Mansergas. El secretari general de la secció sindical de la CGT al Joan XXIII també va denunciar el funcionament de l'hospital durant els serveis mínims imposats: «És una tradició que els dies de vaga veiem més personal que els dies normals. Per norma general treballem per sota dels mínims. En dies com avui, els serveis mínims sempre són de màxims». Això va condicionar el dret a vaga d'alguns treballadors

Els sanitaris han tallat el trànsit durant mitja hora al carrer davant del centre hospitalari.

Prop d'un centenar de sanitaris es mobilitzen i tallen el trànsit davant de l'Hospital Joan XXIIIBiel Roquet-Jalmar

Sanitars amb pancartes davant el Joan XXIII.

Prop d'un centenar de sanitaris es mobilitzen i tallen el trànsit davant de l'Hospital Joan XXIIIBiel Roquet-Jalmar

L'hospital Sant Joan de Reus també va tenir sanitaris en vaga.

Els sanitaris en vaga reclamen la millora de les condicions laborals a Tarragona i ReusOlívia Molet

tracking