Diari Més

Salut

La Comissió Europea lliura un robot desinfectant a l'Hospital Joan XXIII

El procés tarda uns deu minuts i es fa a través de llum ultraviolada

Amb una sola càrrega el robot podrà desinfectar 18 habitacions.

La Comissió Europea lliura un robot desinfectant a l'Hosoital Joan XXIIIUVD Robots

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha lliurat a cinc hospitals de Catalunya un robot capaç de desinfectar una habitació de grandària estàndard en tan sols deu minuts a través de llum ultraviolada.

En un comunicat, la Comissió Europea ha manifestat que l'objectiu de la donació és «garantir un entorn estèril als hospitals sense exposar al personal a riscos innecessaris».

Els hospitals de Sant Pau i Sant Rafael, a Barcelona, el Josep Trueta de Girona, el comarcal de la Selva, a Blanes i el Joan XXIII a Tarragona han estat els beneficiaris dels robots subministrats per l'empresa danesa UVD Robots.

Així mateix, la Comissió ha aclarit que l'ús dels robots «evitarà que els professionals de neteja hagin de manipular, transportar o emmagatzemar productes químics tòxics, perillosos o corrosius».

Els dispositius es podran dirigir a distància a través d'una aplicació mòbil i l'operació es podrà iniciar des de l'exterior de l'habitació. A més, amb una sola càrrega el robot podrà desinfectar 18 habitacions.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya de la Comissió Europea per proporcionar equipaments «útils i necessaris» als estats membres i ajudar-los a fer front a la pandèmia.

tracking