Diari Més

8-M

Identifiquen una quinzena de persones per les pintades a la seu de Vox Tarragona

Com a conseqüència, la Plataforma 8M del Camp ha decidit suspendre la 'performance' a la plaça Corsini

Una pancarta exhibida durant l'acte institucional del 8-M de l'Ajuntament de Tarragona.

Identifiquen una quinzena de persones per les pintades a la seu de Vox TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma 8M del Camp de Tarragona ha suspès l'acte que tenia previst per aquest dilluns en motiu del dia de la dona. El col·lectiu havia de fer una performancea la plaça Corsini però l'han desconvocada després que els Mossos d'Esquadra hagin identificat disset dels seus integrants. Segons el cos la raó és que investiguen unes pintades contra la seu de VOX a Tarragona que s'haurien fet durant el matí.

Paral·lelament, a la plaça de la Font una trentena de joves convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han cridat consignes feministes. A la una del migdia, un grupde persones s'han aplegat davant l'Ajuntament en l'acte institucional del 8-M, que ha reclamat acabar amb les desigualtats i la bretxa salarial.

L'acte de la Plataforma 8M del Camp de Tarragona s'ha suspès després que els Mossos d'Esquadra hagin identificat disset dels seus membres. Abans de la performanceque hi havia prevista, els activistes havien fet diverses accions reivindicatives en carrers propers i els agents investiguen si estan relacionades amb les pintades que han aparegut a la seu de Vox. El col·lectiu feminista Cau de Llunes de Tarragona ha fet un comunicat a través de Twitter en el qual ha apuntat que les identificacions s'han fet «de forma injustificada i sense cap legitimitat» i que tenien vincle amb els actes vandàlics a la seu del partit d'ultradreta. La formació, també en un tweet, ha apuntat que «un grup de 'feminazis' eleven la seva ira i ataquen la seu de Vox a Tarragona». Tot i haver suspès l'acte previst inicialment, els integrants del col·lectiu han acabat cremant fotos del rei Felip VI i han assegurat que no faran «ni un pas enrere contra el feixisme».

Per altra banda, una trentena de joves convocats pel SEPC s'han concentrat a la plaça de la Font per celebrar el 8-M. Durant l'acció han cridat consignes a favor de la llibertat sexual, de la igualtat de gènere, de la sororitat o en contra de decisions judicials en casos de violència de gènere o de formacions d'extrema dreta.

tracking