Diari Més

Audiovisual

El documental 'Des-extinción' coprotagonitzat per Eudald Carbonell acumula ja cinc premis

En aquest l'investigador del IPHES i catedràtic de Prehistòria de la URV explica les possibilitats de ressuscitar animals extints  

Eudald Carbonell parlant amb Patricia Somosa, al Laboratori de paleogenética de Yakutsk, Siberia.

El documental 'Des-extinción' coprotagonitzat per Eudald Carbonell acumula ja cinc premisIPHES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El documental Des-Extinción, que TVE va estrenar en 2019, coprotagonitzat per l'arqueòlegEudaldCarbonell i l'actriu PatriciaSornosa, en el qual expliquen la possibilitat de reviure espècies extintes, acumula ja cinc premis.

El documental mostra, a través d'un viatge als confins de la Terra a la recerca de respostes, tot el que s'amaga darrere de la possibilitat de reviure espècies extintes.

Amb guió i direcció d'AlfonsoPar, és una coproducció deTurkanaFilms amb TVE, amb ajudes de laFECYTi de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICEC).

Des-Extinción és un documental de 60 minuts en el que l'investigador delIPHES(Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i codirector del Projecte Atapuerca,EudaldCarbonell, explica les possibilitats de ressuscitar animals extints, acompanyat per l'actriu còmica PatriciaSomosa, una habitual de El Club de la Comedia.

El documental ha sumat ja cinc premis: el Premi Prisma a la divulgació científica; el Premi al Millor documental al Festival InternacionalIndieForYourFilm Festival; el Premi del Público alRUSHDOCDocumentaryFilm Festival; el PremiArkeolandel Festival Internacional de Cinema i Arqueologia deBidasoai el Premi Especial del Jurat alTerraGollutFilm Festival.

A més dels dos protagonistes, al documental també apareixen Francesc Gascó, paleontòleg especialista en dinosaures; XavierDelclós, expert en ambre; José LuisAlabart, bioquímic;SemyonGrigorievi RobertMarkov, director ipaleogenetistarespectivament del Museu del Mamut deYakutsk(Rússia); Eduardo Cerdà, director de Paleolític Viu; Fernando Cerdà, president de l'Associació del Bisó Europeu a Espanya, i CarlesLalueza-Fox,paleogenetistadel Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

El documental narra el somni de ressuscitar espècies desaparegudes, una possibilitat que es va començar a pensar al segle XVIII de la mà de la paleontologia i que, amb els avanços científics actuals, sembla ser una possibilitat pròxima, encara que hi ha molts dubtes.

El documental va ser rodat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, al Cosmocaixa de Barcelona, a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, al Museu del Mamut i Laboratoris depaleogenéticade l'Acadèmia de les Ciències Russa deYakustsk)i a Burgos (PaleolíticoVivo).

tracking