Diari Més

Societat

Investiguen l'experiència del joc com a mètode per incrementar la motivació dels estudiants

Una recerca de la URV conclou que el seu ús a l'aula permet crear noves oportunitats professionals i recrear situacions laborals reals

Alumnes d'Història de la Comunicació de la URV jugant amb el seu propi Timeline dissenyat per ells sobre el temari de l'assignatura.

Investiguen l'experiència del joc com a mètode per incrementar la motivació dels estudiantsURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Luís Gonzalo, Anna Sendra, Natàlia Lozano i Jordi Pradesdel Departament d'Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) investiguen siutilitzar l'experiència de joc com a eina educativa pot incrementar significativament la motivació i la implicació dels estudiants. En la recerca van participarmés de 850 estudiants de la URV d'entre 18 i 32 anys. D'aquests, el94,2% van afirmarque es van sentir motivats per les activitats dutes a terme; el 84,4% que s'haurien de jugar jocs a les universitats; i el 78,2% van considerarque no disminueixen la reputació de la institució. Tanmateix, 6 de cada 10 estudiants consideren que aquest recurs es pot utilitzar com a suport habitual a les classes. Tots els estudiants van participar en activitats docents gamificades,scape roomsi/o activitats d'aprenentatge basat en el joc.

Els resultatstambé assenyalen que aquesta eina educativa permet als estudiants recrear situacions laborals reals i pot arribar a generar noves oportunitats professionals. D'aquesta manera se'ls ajuda a identificar les dinàmiques i les dificultats del seu futur ambient de treball i, a més, es promou el seu pensament crític.

D'altra banda, l'estudi suggereix que el joc funciona com a activitat puntual, però també afirma que escasseja la recerca dedicada a investigar si poden aplicar-se com a mètode habitual. Per això caldria aprofundir en com afectaria l'adaptació d'aquest nou mètode a les pràctiques habituals dels professors.

tracking