Diari Més

Laboral

Diversos treballadors de l'Ajuntament de Tarragona amenacen amb la via judicial

Els empleats del consistori fa setmanes que reclamen que se'ls tornin els drets laborals retallats

Els treballadors durant la protesta a la plaça de la Font.

Els treballadors de l'Ajuntament de Tarragona tornen a protestar per reclamar millores laboralsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l'Ajuntament de Tarragona es van tornar a concentrar ahir a primera hora davant del consistori per protestar contra una retallada de drets laborals. La convocatòria va ser de nou transversal i va comptar amb el suport dels sindicats CSC, UGT, UOSC, ASEMIT, CSIF i SPL. Alguns sindicats, com CSIF amenacen a dur el conflicte a la via judicial si no aconsegueixen negociar. Els manifestants van exhibir pancartes a les escales del consistori contra l'actual equip de govern. Entre les seves protestes hi havia la de l'abús de l'ús de treballadors interins, la retirada de la indemnització de la jubilació anticipada, que ja no els paguen els premis d'antiguitat i que no es fan aportacions al seu pla de pensions.

La d'ahir va ser la tercera jornada de reivindicacions dels empleats municipals, que el passat 8 de febrer van veure com el ple de l'Ajuntament desestimava el seu recurs per aturar l'entrada en vigor dels pressupostos del 2021. Els vots en contra van anar a càrrec del govern –Esquerra i En Comú Podem–, a més dels de Junts per Catalunya i la CUP. Per la seva banda, el PSC, Ciutadans i el PP van votar a favor de les al·legacions dels treballadors.

Els sindicats existents al consistori comencen a estar farts de l'absència de voluntat negociadora per part de l'Ajuntament. «Mentre el govern no actuï, nosaltres continuarem reivindicant», explicava Amadeu Bartolí. El secretari general de la secció sindical de CSIF recordava que la convocatòria no era «per demanar millores, sinó que es compleixi amb tot el que es va pactar en el seu moment i que s'apliqui segons la llei». Bartolí recalcava que «totes les meses negociadores de l'últim any han estat infroctuoses», i criticava el govern pel fet que «la negociació ha de ser entre dues parts, però no tenen en compte les instàncies».

Amenaça de via judicial

El CSIF és un dels sindicats que es mostra més durs en el seu conflicte amb l'Ajuntament de Tarragona. Amadeu Bartolí detallava que «s'haurà d'arribar a la via judicial». El secretari general de la secció sindical de CSIF explicava que la intenció era clara sobretot entre els afiliats de la Guàrdia Urbana de la ciutat. «La via judicial aniria a títol individual i malgrat que saben que els comportarà uns costos, molts s'han fet la idea que hi acudiran», relatava Bartolí. De fet, hi ha sentències executòries que obliguen a pagar els retards que l'Ajuntament encara no ha complert.

tracking